Med godt humør under røde parasoller, trosser både matprodusenter og kunder det hustrige februarværet i Brønnøysund.  Lørdag formiddag finner vi dem trykket inn i en krok bak Lokalmatbutikken i Brønnøysund.

-Dette er et bra tiltak. Artig å få presentert det de har her. Vi gikk glipp av markedet forrige gang, så nå måtte vi bare uansett vær, sier Camilla Aasen og Dag Espen Torgersen som har tatt turen sammen med ungene  i snøværet.

-Nammenamm, kommer det fra  Sander (2) som godt pakket inn i kjeledress sammen med søstern Malin (6), nyter kakao på baktrappa ved markedet i bakgården. Her finnes det blant annet ulike kjøttprodukter, kaffe, røye, lefse, sjokolade, og ulike syltetøygeléer fra mer eller mindre lokale produsenter.

-Her skal du få smake raka røye, inviterer Odd Hagen innehaver av Hongset Røye og rekker oss en flatbrødbit med rømmesalat og fisk. Han er ikke den eneste som har smaksprøver klar.

-Jeg vet selv at det kan være vanskelig å nærme seg slike salgsboder, man er redd for å bli fanget i situasjonen og føle seg nødt til å kjøpe. Men for meg er det sosiale viktigst, og salget bare et nødvendig onde. Derfor er jeg raus med smaksprøvene, forteller Tommy Solvang fra Mosjøen som slår av en prat med Jens Solbakk fra Vega.

Lokalmatbutikken ved Johnny Lorentzen som står bak arrangementet, i samarbeid med lokalmatprodusentene, skinner som sola selv.

-På Røros har de  Rørosmartnan nå, og det har de hatt i 156 år. Så hvorfor skal vi la oss stoppe av litt vær, spør han.

Ralf Lünser på Aunet gård lager heggblomstgele