Nå håper hun mange vil bidra til å få fylt kofferten hennes. Ikke bare med fotballer, men med forskjellig utstyr som et fotball-lag i Zambia kan trenge.

- Jeg drar denne våren og kan ta med utstyr, bekrefter Brita Grøneng som har sønnen  Magnus Grøneng Linseth i Zambia. Her jobber han som frivillig for idrettens fredskorps, som er en ti måneder lang idrettsutveksling i regi av Norges idrettsforbund.

Trener klubb i Zambia

- Jeg er nå seks måneder ut i mitt ti måneder lange opphold i Lusaka i Zambia. En del av mitt arbeid går ut på å være trener i en lokal fotballklubb her i Lusaka. I klubben har vi spillere av begge kjønn og i alle aldre som alle har det til felles at de brenner for fotballen, skriver Linseth på facebook. Nå ber han Sør-Helgeland om hjelp til å kle opp fotballspillerne.

- Grunnen til at jeg skriver her, er fordi vi lider av en mangel på utstyr. Når jeg kom til klubben hadde de to fotballer, som begge hadde litt problemer med ventilen, noe som gjorde at de måtte pumpes opp hvert tiende minutt. Disse to ballene skulle altså holde for over 150 spillere. For en norsk trener som er vant til et nett fullt av nypumpede baller hver trening, var ikke dette holdbart. Derfor gikk jeg selv til innkjøp av tjue nye baller, slik at vi kunne få litt mer variasjon i øvelser, samtidig som at hver spiller kunne få noen ekstra ballberøringer i løpet av hver trening. Dessverre er det slik at underlaget spillerne spiller på er svært røft. Dette sliter ut både skotøy og fotballer. Dette fører til at mange ender opp med å spille barbent, på en grusbane hvor du finner både glasbrott og andre skadelige ting, forteller Linseth.

Brukt utstyr?

Nå setter han sitt håp til lokale fotballentusiaster.

- Min mor skal besøke meg i påskeferien og har en ekstra koffert som hun har planer om å fylle opp med utstyr og ta med seg nedover. Derfor lurer jeg på om det kanskje kan være noen der hjemme i Norge som har noe utstyr liggende som ikke blir brukt? Her snakker vi hovedsakelig om fotballsko og fotballer, men også annet fotballutstyr kan være interessant, konstaterer han.

Linseth har fått besøk fra lokale fotballspillere i Zambia. Det kan du lese mer om her på BIL fotball