Kim Ånonli (25) har «fulgt kjærligheten», og flyttet fra Mo i Rana til Sømna og Brønnøysund.

– Hehe, jo. Har jo vært sammen med med dama, Elise, i tre år på Mo. Men hun ville tilbake til Sør-Helgeland, sier Kjøleservice Helgelands nystartede montør i Brønnøysund.

Tar seg opp

Han flyttet til en gård på Vestaberg i Sømna i midten av januar, etter å ha hatt siste arbeidsdag hos firmaet han pleide å jobbe for på Mo, og 1. februar startet han den lokale filialen, inne i lokalene til Elektriker`n Brønnøysund, der han låner kontor og lager.

– Den første dagen var en onsdag, så jeg startet arbeidsuka bra, nesten rett inn i første helg, ler han.

Den første uka var det naturlig nok rolig, men han forteller at det har tatt seg opp, og han har vært opptatt i telefoner store deler av tiden.

– Det har vært gjevnt og trutt forrige uke, og litt mer denne uka, så det tar seg nok opp, sier han.

Tatt godt i mot

Firmaet gjør alt av vedlikehold og service på varmepumpe, kjøleanlegg, klimaanlegg og fryseanlegg, og er sertifisert for arbeidet.

– Vi samarbeider med Elektriker'n, så om jeg er ute og monterer henviser jeg elektrisk arbeid til dem, og visa versa, forteller han.

Så langt har han blitt godt mottatt i Sømna og i Brønnøysund.

– Hvordan man tas i mot fra sted til sted er alltid litt forskjellig. Men her har jeg bare møtt hyggelige folk. Det blir litt lett mobbing fordi jeg er ranværing, men det går bra, flirer han.