Laget har nemlig søkt og fått tillatelse til å ha bobilcamp også utenfor samfunnshuset for Rootsfestivalen 2017.

Kompakt og nært festivalen

– Det er som før, men det nye er at vi også har søkt om arealene oppe ved samfunnshuset. Det har vi fått fra kommunen. Som tidligere år tilbyr vi bobilcamp til deltakere under Rootsen. Vi ønsker å ha det så kompakt som mulig, og så nært festivalen som mulig, sier Tore Tveråmo for BIL jentefotball til BAnett.

I tillegg vil man som tidligere år ha camping i området Valen i Blomstervika ved Circle K, og på Lille Brønnøya. Disse to områdene har laget brukt til camping under Rootsfestivalen både i 2015 og 2016, og da var det bra pågang.

– På Lille Brønnøya var det vel fullt belegg fra torsdag til lørdag. Vi åpnet på onsdag, men hovedtyngden kom nok torsdag. Det var også godt belegg i Valen, selv om det er lenger unna festivalområdet, sier Tveråmo.

Viktig kilde til penger

Dette har etter hvert blitt en bra inntektskilde for laget.

– Vi bruker pengene til å ha et godt sportslig tilbud for jente- og damelagene. I fjor var vi på reise både til Harstad og Malvik. De pengene kommer godt med. Det er ikke helt enkelt å drive fotball når man må reise så store avstander, så alle pengene går til det sportslige tilbudet til jente- og damelagene, uavkortet, understreker han.

Det er mye arbeid med campingen, men verdt det, ifølge Tveråmo.

– Det er mye arbeid når det står på, men det bidrar økonomisk og på andre måter, sier han.

Brannvern viktig

I søknaden fra laget er det lagt vekt på brannvern. Blant annet blir det tre meter bredde mellom bobilene, og det vil bli etablert veier som sikrer atkomst for brannvesen og andre redningspersonell. Det legges ut brannslukningsapparat, og der mulig også brannslanger.

Det vil også bli utarbeidet en rømningsplan for evakuering, der Sørbytroget og parkeringsplassen ved Rema 1000 vil være nye oppstillingsplasser for henholdsvis Lille Brønnøya og Valen, mens oppstillingsplass ved samfunnshuset vil være parkeringsplasser ved kunstgressbanen og videregående skole.