Mensa har 1.600 medlemmer i Norge. Torsdag arrangerte de IQ-test på Kred i Brønnøysund sentrum. Tre sørhelgelendinger møtte opp for å sjekke om de var kapable til å bli medlem av den eksklusive klubben.

På rekrutteringjakt

Mensa-medlem og testleder fra Bergen, Randi Gjerde, jobber for tiden med et prosjekt i Brønnøysund og så dermed muligheten til å arrangere en test. Med seg som vakt fikk hun sømnaværing, ingeniør og Mensa-medlem Unni Kristin Albertsen.

- Vi ønsker å rekruttere flere medlemmer til Mensa. Vanligvis har vi testene i de største byene i landet, men vi ønsker å engasjere flere mennesker i Nord-Norge. Nå som jeg jobber en del i Brønnøysund passet det fint med et arrangement her, sier Randi Gjerde.

Villig til å arrangere flere tester

Medlemskravet er en IQ på minst 131, noe som plasserer medlemmene blant de 2 prosent med høyest IQ i befolkningen. Randi Gjerde håper at flere nordlendinger melder seg på testen.

- Det var fem deltakere i Bodø og tre i Brønnøysund. Nå som jeg jobber mye i Brønnøysund er jeg mer enn villig til å sette opp et nytt arrangement om noen skulle være interessert. Det er jo tross alt morsomt å sjekke hvordan man ligger an, og kanskje finner man ut at man har muligheten til å bli medlem, sier Gjerde.