Bendiksen Entreprenør vant anbudet om grunnarbeidene til Salhushallen. Vidar Bendiksens mannskap startet i uke 3 og er nå ferdig med første del av oppdraget.

- I utgangspunktet skulle tomta være klar til fundamentering 15. mars. Det er Hugaas Entreprenør i gang med nå. De kom med fem mann mandag. Så vi er halvannen uke foran skjema, og det føles godt, sier Vidar Bendiksen.

Fundamentering

De neste ukene skal entreprenørene samarbeide.

- Vi har fylt tomta, gravd ut hoppegropa, lagt ned vannledninger og kommet igang med etablering av brannkummer og nå holder vi på å grave for fundamentering til bæring. Vår jobb videre er avretting, innfylling til fundamenter og murer samt klargjøring for gulvstøping. Og å grave for bunnlednigner til kloakken og overvann, forteller han.

Så får Bendiksen en pause med selve anleggsvirksomheten, mens hovedentreprenør Hugaas fra Støren går i gang med byggingen.

- Vi skal losse alt av materialer som kommer under byggeperioden. Og så har vi ansvar for klargjøringen med utvendig planering, istandsetting, fortau, asfaltering, drenering og belysning, forteller han.

Flytting av "Kiss and go-feltet" ved skolen er også en del av prosjektet.

- Kommunen og fylket er i dialog om utformingen og vi vil nok gjøre arbeidet i løpet av sommerferien, forteller Vidar Bendiksen.

Tidenes julegave

Ifølge kontrakten mellom Brønnøy kommune og Hugaas Entreprenør skal Salhushallen overleveres i februar neste år. Prosjektleder Svein Berg har satt seg som mål at hallen skal kunne tas i bruk før jul.

- Vi holder på å kartlegge noen kritiske leveranser. Byggebransjen går så det suser, så det er stor etterspørsel etter betongdekker. Men målet er fortsatt å være ferdig til jul. Vi skal oppover til Brønnøysund og ha byggemøter mandag og tirsdag, forteller Svein Berg.

Fra venstre: Vidar Bendiksen og Kurt Blomseth fra Bendiksen Entreprenør sammen med prosjektleder Svein Berg og daglig leder i Hugaas Entreprenør Frank Robert Hanshus. Foto: Jøran Horn