Brønnøyværing og produsent Silje Bürgin-Borch har tilbakelagt mange mil for å vise fram film den siste uken. Tirsdag denne uken deltok hun som produsent under premièren på filmen "Girl in White" i Hollywood i USA.

Fra LA til Hiroshima

Deretter reiste hun direkte fra Los Angeles til Hiroshima i Japan for å være med å representere kortfilmen "The Rope", som selskapet hennes - Alfred Film og TV - også har produsert. Filmen får sin internasjonale premiere på Hiroshima Animation Festival der den skal vises i programmet ”Best of the World”.

Bürgin-Borch opplyser i en pressemelding at International Animation Festival Hiroshima hadde 2248 påmeldte filmer, og at cirka 100 ble valgt ut til visning.

- Vi har hele tiden hatt en veldig god følelse for The Rope, og er veldig stolte av resultatet. Derfor er vi ekstra stolte over å få vise den i selskap med verdens beste animasjonsfilmer. Det er en enorm ære å få lov å vise film i Hiroshima, det er så prestisjefylt det kan bli. Og det er ekstra artig at et nytt selskap som Alfred Film og TV har fått en så bra start, sier Bürgin-Borch.

Fem minutter tok ett år å lage

The Rope hadde sin norgespremiere på Tromsø Internasjonale Filmfestival i 2016, og er produsert med støtte fra Nordnorsk Filmsenter og Fond for Lyd og Bilde.

- The Rope er regissert av Liran Kapel, som har utviklet en teknikk helt utenom det vanlige. Til tross for at filmen bare 5 er minutter lang, tok den ett år å lage. Teknikken som er brukt er en spesiell variant av stop motion, der hele filmen utelukkende er animert av salt. Bilde for bilde har regissør Liran Kapel modellert saltkorn til levende bilder, mens komponist Raymond Enoksen har komponert musikken. Selve animasjonsprosessen fant sted i Mosjøen, i samarbeid med det Mosjøen-baserte selskapet New Dawn Productions, opplyses det i pressemeldingen.

Silje Bürgin-Borch er på plass i Hiroshima i Japan for å vise fram animasjonskortfilmen "The Rope" under den store animasjonsfilmfestivalen som pågår der denne uken. Foto: Privat