FAU ved alle de fire skolene i Brønnøy startet denne uken sin aksjon for å få realisert leirskole for 7.-klassene.

Leirskoletilbudet ble tatt ut av kommunens budsjett for å spare penger, og dermed må foreldrene ordne opp selv hvis det skal bli leirskoleopphold på ungdommene.

– Og det nytter ikke å samle inn til bare én skole. Regelen er at enten drar alle på tur, eller ingen. Derfor trenger vi 250.000 kroner for å sikre tur for alle fire skoler, sier Birgitte Stokkvold

Sammen med Kine Enget Langfjord representerer hun FAU ved Salhus.

Ønsker støtte

Foreldrene ber om støtte til leirskole i fem år. De håper å få med seg nok næringslivsaktører og privatpersoner til at leirskoletilbudet kan iverksettes allerede i sommer. Derfor må de også komme i mål med spleiselaget innen mandag 14. mars.

– Så langt har vi 0 kroner, men mange vi har snakket med har vært positive. Vi har ennå ikke vært hos de aller største bedriftene, så vi har et håp, sier Stokkvold.

Viktig for barna

Foreldreutvalget mener leirskoletilbudet er svært viktig for barna.

– Erfaringer viser at et leirskoleopphold i 7. klasse er viktig for å styrke og utvikle det psykososiale miljøet i klassene og på tvers av klasser/skoler, det er viktig for å skape samhold og motivasjon i klassen og for videre skolegang. Det gir elevene en annerledes mestringsfølelse og virker styrkende på barnas selvbilde og selvfølelse, skriver FAU i Brønnøy i en uttalelse.

Ifølge FAU er bistand fra lokale krefter en av de siste mulighetene for å få realisert leirskoletilbudet