En mann fra Sømna er i Brønnøy tingrett dømt til 22 dager ubetinget fengsel og en bot på 65.000 kroner for promillekjøring etter en ulykke i mai i år.

Hadde minst 1,43 i promille

– Den kvinnelige passasjeren pådro seg kritiske skader og ble senere fraktet med luftambulanse til St. Olavs hospital i Trondheim, skriver tingrettsdommer Magnus Rognhaug i dommen.

MC-føreren pådro seg også skader, og en utåndingsprøve viste en promille på 1,54. Blodprøven, som ble tatt halvannen time senere viste en promille på 1,43. Retten legger sistnevnte promille til grunn.

I retten erkjente mannen straffskyld, og saken gikk som tilståelsesdom, og mannen ble derfor dømt etter å ha avgitt forklaring.

Alvorlig skade er skjerpende

I straffeutmålingen legger retten skjerpende vekt på at promillekjæringen førte til en ulykke med alvorlig personskade på passasjeren. Retten innrømmer at det innebar en redusert skaderisiko for omgivelsene at kjøringen foregikk på en privat gårdsvei.

Retten mener ikke at det foreligger lang saksbehandlingstid, og anser den for å være normal. Etterforskningen ble sluttført i oktober.

Domfelte uttrykte ønske om fotlenkesoning i retten. Retten mener han kan være en egnet kandidat for dette, men understreker at det må avgjøres av Kriminalomsorgen.

Mannen blir også fradømt retten til å ha førerkort i to år og fire måneder.

Han vedtok dommen på stedet.