- Vi spilte veldig bra sammen, det må vi kunne si, sier Uruguays målfarlige angrepsduo, Abel Strøm og Artur Elisar Figueiredo.

Storscorere

Abel spiller til daglig på BILs gutter 12, mens Arthur spiller på Tjalgs gutter 10. Lite tydet på at guttene ikke spiller samme til daglig. Under Tines fotballskole herjet angrepsduoen med motstanderne. Til sammen endte de med 14 mål. Barcelonas stjernespiss, Luis Suarez, spiller på Uruguays landslag, guttene fra Brønnøysund stod ikke tilbake for verdensstjernen, i hvert fall ikke når det gjelder scoringsform.

- 14 mål på fem kamper må sies å være godkjent. Jeg tror den gode kjemien på topp skal ha mye av æren for alle målene, sier guttene.

Vant turneringen

Uruguay møtte Brasil i finalen for de eldste under tines fotballskole på kunstgressbanen i Brønnøysund søndag ettermiddag. Etter en jevnspilt finale endte kampen 0-0. For å kåre en vinne måtte én spiller fra hvert lag møtes til duell i ”stein, saks, papir”. Uruguay og Artur Elisar Figueiredo gikk seirende ut av duellen og kunne kalle seg vinnere av årets fotballskole. Abel og Artur bøttet inn mål i de innledende rundene og kan med trygghet kalle seg turneringens gifteste angrepsduo.

- Det er litt kjipt at finalen ble avgjort på den måten. Vi fortjente å vinne, ”Stein, saks, papir” baserer seg kun på flaks. Vi brente for mange sjanser og kan ikke skylde på andre enn oss selv, sier Abel og Artur etter finalen.

Skyter av hverandre

Guttene sparte ikke på superlativene når de skulle beskrive kompisens ferdigheter.

- Han er en komplett spiller. Rask og sterk med gode dribleferdigheter, sier Artur om makkeren på topp.

Abel setter pris på beskrivelsen, og mener Artur har mye av de samme ferdighetene.

- Han har mange av de samme styrkene som meg. Vi er egentlig veldig like spillertyper, sier Abel om kompisen.

Drømmer om proffkarriere

Begge guttene legger ikke skjul på at fotball er den store lidenskapen. De innrømmer at en proffkarriere i samme klubb hadde vært stas.

- Det hadde vært morsomt å bli så god at vi kunne spilt på hver vår ving på et europeisk topplag. Helst i England eller Spania, sier duoen.

Over 150 barn deltok på fotballskolen gjennom uken. Guttene mener det har vært helt topp.

- Vi blir kjent med nye mennesker og lærer nye triks fra trenerne. Fotballskolen er helt topp, sier de samstemte.