I år er det ti år siden NRK kom til Ylvingen for å spille inn TV-serien "Himmelblå". I den anledning arrangerer Spisestedet Himmelblå og ungdomslaget Skogholt en festival-weekend på øya 30. juni til 2. juli.

- Vi jobber med å få signert de to første bandene til å spille i festivalteltet som blir satt opp ved kaia. Det blir servering av mat og drikke, både i teltet og restauranten. Vi skal ha to, tre band til, og er i kontakt med et nytt fremadstormende engelsk band, i samarbeid med Komp Event. Søndag blir det trubadur i teltet, forteller Mario Quiroga Ortega.

Utstillinger og lokalmatmarked

Det blir også foto- og kunstutstilling på forsamlingslokalet.

- NRK-fotograf Helge Semb viser bilder av de beste øyeblikkene fra innspillingen, og Ylvingens egen Tore Engen har utstilling av malerier, sier Ortega.

Han og leder i UL Skogholt, William Pettersen, står bak festivalen.

- Det begynte nærmest som en spøk, men så ble det mer og mer interessant, og nå har vi altså bestemt oss. Vi har lagt ut informasjon på Facebook og fått veldig god respons.

- I butikken legger vi opp til markedsplass for lokale matprodusenter. Det blir camping ved det gamle skolehuset for telt-entusiaster og bobiler. Og så er det mulighet for rorbuovernatting. Planen er å få til en ekstra flytebrygge slik at vi kan legge til rette for båtfolket også, sier Ortega.

Toft og Ylvingen

Spanske Mario har tatt over for TV-seriens Marit på Kafé Himmeblå.

- Den blir omdøpt til Spisestedet Himmeblå når vi åpner i mai, sier Ortega. Han går en hektisk vår og sommer i møte.

- Jeg har nettopp sendt inn papirene for registrering av Alioli Catering AS. Gjennom det skal jeg drive catering. Og så er jeg leid inn som kokk på Toft, der det for tiden bygges nytt kjøkken til kafeen og kantina, som skal stå ferdig i juni, forteller han.

Jobben på Toft skal kombineres med drift på Ylvingen.

- Der får jeg hjelp av min bror og svigerinne. I tillegg kommer mamma og pappa fra Spania. De har nettopp solgt familierestauranten sin i Fuengirola ved Malaga. Mamma er kokk og pappa er servitør, forteller 30-åringen.

Fjorårssesongen på Ylvingen betegner han som veldig bra.

- Da drev jeg sammen med en kokkekollega som jobber på sykehjemmet i Brønnøysund. Det var helt overveldende mye folk i juli. I år ser vi på muligheten til å åpne 14. dager tidligere, og holde åpen fra 1. mai til midten av august, sier han.

Første helgen i juli skal altså tiårsjubileet for "Himmelblå" feires tre dager til ende.

- Band og billettpriser til Himmelblåfestivalen kommer vi tilbake til når det er klart. Sett av datoen for en fantastisk helg på Ylvingen, oppfordrer "Marito".