Mandag ble det kjent at Sparebankstiftelsen Helgeland vil gå inn med totalt 7,5 millioner kroner i støtte til bru- og bysceneprosjektet på Lille Brønnøya. Stiftelsen har imidlertid satt en tidsfrist. Hvis kommunen ikke har kommet i gang innen to år, eller ikke er ferdig innen tre år, så trekkes tildelingen.

Kultur- og folkepark

Det ble orientert om saken i formannskapet i Brønnøy onsdag. Der ble det også vist nye skisser av hvordan bru, promenade, park og byscene kan se ut i framtiden - under det foreløpige navnet "Brønnøy kultur- og folkepark".

I tillegg til nye skisser kom det fram at det vil være vanskelig å benytte Lille Brønnøya til tivoli og sirkus hvis man velger å gå videre med prosjektet. Her foreslo ordføreren at Torvet kunne brukes.

Jobber med finansiering

Responsen fra politikerne var unisont positiv til prosjektet.

- Jeg synes dette er kjempeflott, og vil tilføre noe som byen ikke har i dag. Enhver plass som har bystatus bør ha noe slikt. Kanskje flere får øynene opp og vil flytte hjem når de ser at det skjer noe i sentrum, sa Kåre Johan Ditlefsen Råbakk (Ap).

Råbakk mente kommunen nå måtte ha fokus på å få fullfinansiert prosjektet.

Ordfører Johnny Hanssen (Ap) uttalte at han hadde tro på prosjektet, og at det nå skal jobbes for å få med flere samarbeidspartnere og offentlige midler for å få prosjektet iverksatt innen fristen på to år som sparebankstiftelsen har satt.