Kommunestyrerepresentant i Brønnøy, Paul Birger Torgnes (H), har skrevet et brev til ordfører Johnny Hansen der han har fokus på framtida for Helikopterbasen i Brønnøy.

Han etterlyser svar på tidligere henvedelser i denne saken, og ønsker at det blir redegjort for dette i kommunestyremøtet 21. oktober.

Brevet lyder som følger:

Til ordføreren i Brønnøy

SPØRSMÅL TIL KOMMUNESTYREMØTET 21. OKTOBER 2015.

Helikopterbasen i Brønnøysund har stor betydning for å sikre ringvirkninger av oljeaktiviteten utenfor kysten vår. Dette har bidratt sterkt til at det i perioder har vært over 170 personer som har arbeidet på flyplassområdet. I tillegg kommer et stort antall fra regionen som jobber offshore. Aktiviteten ved helikopterbasen har også ført til at Brønnøysund Lufthavn har hatt et svært godt flytilbud. Det siste året er aktiviteten over helikopterbasen og flyplassen sterkt redusert. Noe av dette skyldes redusert oljerelatert aktivitet i området og forsinkelser for utbyggingen av Aasta Hansteen, men svært mye skyldes også at Kristiansund benyttes som utflyvningsbase for aktivitet som skulle vært betjent fra Brønnøysund.

I juli i år ble jeg kjent med at det i regi av E.ON og Statoil foregikk leteboring og annen oljeaktivitet rett utenfor Brønnøysund, uten at heliporten i Brønnøysund og oljebasen i Sandnessjøen ble benyttet. Det var basen i Kristiansund som ble benyttet. Jeg tok umiddelbart dette opp i skriftlige henvendelser til Ordføreren i Brønnøy, Fylkesrådslederen i Nordland og fylkesråden for næring.

Ordføreren signaliserte gjennom lokalavisen følgende; «…. Vi er i ferd med å ta dette opp med selskapene. Vi har allerede hatt møte med Statoil».

Etter det jeg har fått opplyst fra velinformert hold, skjedde det ikke noen endring for de konkrete sakene i sommer. I tillegg pågår det for tiden nye operasjoner med oljeriggen «Deep Sea Bergen» utenfor Norne,  på kontrakt for Statoil. Også denne gangen er Kristiansund utflyvningsbase, noe som er i strid med Stortingets vedtak i forbindelse med tillatelsen til utbygging og drift av Norne.

Hva har ordføreren og evt. fylkesrådet gjort siden henvendelsen fra meg i sommer? Hvorfor har ikke evt. henvendelser gitt resultat? Hva vil ordføreren gjøre i forbindelse med den pågående operasjonen ved Norne og for å sikre  og videreutvikle aktiviteten over helikopterbasen i Brønnøysund?

Med vennlig hilsen

Paul Birger Torgnes