Etter Jenny Augustas konsert under Rootsfestivalen 2016 konkluderte han med tittelen «Yeah – yeah – Jenny!».

«Det er virkelig herlig å se Jenny Augusta i sitt rette element, borte fra «Norske Talenter», tv, sminke, utstemming, fjas & vas. Hun gjør noe av det mest nådeløse du kan gjøre: Å underholde et fullsatt festivaltelt klokka 14 på en fredag når folk er mest opptatt av å prate gammelkjenning. Folk klappet i takt. De sang med. Slett ikke verst! Og hun var knusbedårende!», konkluderte Pedersen i anmeldelsen sin.

– Hehe, jo. Men, Norske talenter hadde jo ikke noe originalt ved seg. MGP er en sangkonkurranse, som i vår visuelle tid er veldig avhengig av hva som skjer på tre minutter. Sammenlignet med MGP er alle disse talentkonkurransene bare tolkning av andres materiale. I MGP lever du med en original tekst, og arbeider kun for de tre minuttene på TV. Det er noe annet enn å synge Robbie Williams og Spice Girls, sier Pedersen.

– Nydelig og personlig stemme

Han er storfan av Jenny Augustas stemme.

MGP-veteranen tror tekst er viktig for Jenny Augusta.

– Jeg tror hun er en av artistene som legger like mye i tekst som musikk, det virker som det er viktig for henne.

Må holde blikket i kamera

– Selv ser du ikke på TV, men du skal vel ha med deg MGP?

– Ja! Selv om jeg ikke har TV, ser jeg selvfølgelig Grand Prix. Alle spør om jeg har en forhåndsfavoritt. Men det er vanskelig, særlig når det er snakk om bare tre minutter på TV. Det jeg har hørt er en plateversjon, og den spiller veldig liten rolle, det er øyeblikket som er viktig. Hun må komme gjennom ruta, og holde blikket i kameraet. Hun må ikke la seg stresse, mener Pedersen.