I helgen drar Brønnøy og omegn akevittforening til Vega, hvor det lørdag blir festkveld med mat og drikke. Anledningen er at Vega Havhotell skal sertifiseres som akevittbar. Blant gjestene som kommer er Vegas ordfører Andre Møller og rådmann Brit Skjevling samt Lars Ole Ørjasæter, daglig leder i Norske Akevitters Venner.

Den andre lokalt- Vi håper også å få med oss mange vegværinger. Dette er en fin anledning for at de kan få bli kjent med oss, sier Berit Rødhyll, president i Brønnøy og omegn akevittforening. I 2012 var foreningen delaktig i at Hildurs Urterarium ble sertifisert som akevittbar. Når Vega nå settes på akevittkartet mener Rødhyll den lokale foreningen har fått til mye av det de ønsket. - Dette blir den andre seritifiseringen lokalt. Tidligere har vi lansert en egen brønnøyakevitt, og snart kommer vår første juleakevitt, påpeker hun.

Smak, ikke rusJon Aga ved Vega havhotell bekrefter at stedet skal sertifiseres. - Det er gode greier, det. - Du har tidligere uttalt at du ikke drikker kaffe. Hva med akevitt? - Jeg drikker det, men ikke de store mengdene. Til jul og pinnekjøtt. Først og frems synes jeg dette er en god måte å fremme norsk kultur på, at vi bruker akevitt som et næringsmiddel og ikke rusmiddel, noe som kan nytes for smaken.

Anne og Jon Aga gleder seg til å bli akevitt-sertifiserte. Foto: Hege Sæthre Lind