Statens vegvesen er nå ferdig med de grunnleggende undersøkelsene i Tosen, og onsdag var det møte om veien videre.

- Jeg ser for meg at det vil ta et par måneder fra entreprenør setter i gang fysisk til vi får åpnet veien, sa leder for drift og vedlikehold og Vegvesenets sjef for Tosen-prosjektet Lars Petter Kaski til BAnett i slutten av forrige uke.

Fjellskjæring

Torsdag morgen møtte han i morgensendingen til NRK Nordland (lenke til radiosendingen).

- Vi har gjort geotekniske undersøkelser og planlagt nå i en måned, og vi mener at vi har et godt nok grunnlag nå for å konkludere og lyse ut en liten konkurranse og få inn entreprenører til å utfører jobben, sa Kaski.

- Når det gjelder det første raset så planlegger vi å gå forbi med en stor fylling og legge oss der veien var i dag, litt lenger ut i sjøen. Og så må vi sikre området på øversida i forhold til stein.

På Bekkevold planlegges en stor fjellskjæring, slik at den store rasgropa ikke berøres i det hele tatt.

- Før november er utgått

Kaski anta at kontraktene med entreprenørene skal være klar i løpet av juni, og at arbeidet skal være i gang i juli.

- Veien skal være åpnet for trafikk i løpet av høsten, og første vintermåned er jo desember. Før november er utgått så skal vi ha veien åpen. I forkant, mens vi jobber, setter vi i gang med skoging i området, og noe sikring av fjellskjæringer.

Ifølge Kaski er det over 700 meter med ny vei som skal bygges.

- Det har tatt tid å gjøre undersøkelsene, i tillegg kommer prosjektering og bygging. Og det er betydelige masser som skal flyttes, sier Lars Petter Kaski, som ikke mener det er noen grunn til å undersøke øvrige områder langs Tosenveien.

- Vi kommer ikke til å gjøre noen undersøkelser på utsiden av dette området nå. Det er ingen grunn til å tro at området er mindre trygt enn det var før rasene gikk.