I slutten av august kunne BAnett melde at Kred flytter fra sine gamle lokaler til det gamle Cubus-bygget.

Siden da har det foregått mye arbeid i lokalene, blant annet er den gamle trappa opp til andre etasje fjernet. Da BAnett fredag besøkte lokalene, eller byggeplassen skulle man kanskje heller si, diskuterte håndverkerne hvordan man skulle tette hullet, noe man må gjøre blant annet av brannvernhensyn.

– Vi er nok ganske stresset, ja. Noen av oss mer enn andre, ler daglig leder Laila Knygh Brekk. Ifølge henne er det rundt ti personer i sving i lokalene, i tillegg til dem selv.

Australsk-italiensk kokk

I de gamle lokalene til Kred møter vi 30 år gamle Lee Villano, Kreds nye kokk. Han er fra Australia, der han er utdannet kokk, med familiebakgrunn fra Napoli og Milano, og ser frem til å komme i gang. Han ble ansatt i midten av oktober, og begynner i jobben i november.

– Jeg har lyst til å bringe en litt mer moderne vestlig mat til Kred. Australia har tradisjonelt hatt en ganske kjedelig matkultur, verre enn den britiske til og med, og da har vi hentet mye inspirasjon fra de franske, italienske og spanske kjøkken, blant annet, sier han.

Det han beskrives kalles gjerne «fusion», og han ønsker også å lage «fastfood».

– Jeg vil at det skal være litt som gatemat, hjemmelaget, men raskt og av god kvalitet. Folk vil ikke vente i en time på maten, særlig ikke til lunch.

Brønnøysund mat-isolert

Han har vært i Norge i halvannet år, og tror brønnøyværingene er klare for litt mer moderne mat.

– Brønnøysund har vært litt isolert når det kommer til moderne mat-trender. Men til tross for det er brønnøyværingen godt orientert om hva som skjer på matfronten i de store byene, og de er interessert i nye smaker. Det er litt morsomt at slekta mi i Italia er mye mer konservative når det kommer til mat, ler han.

Hva menyen angår, forteller han at deler av den vil bli endret ofte.

– Vi skal beholde det som er populært nå, men i tillegg skal vi endre på menyen, etter som hva som er tilgjengelig av råvarer, sier han.

To uker igjen

Tilbake på byggeplassen er Brekk like stresset.

– Det skal jo være ferdig om to uker, men de store jobbene er jo gjort, og det som gjenstår nå er de små tingene, sier hun.

Villanos nye kjøkken er under bygging, det samme er den nye storscenen. Alt skal være ferdig til åpningen 2. desember.

– Siste åpningsdag for gamle Kred blir lørdag 26. november, vi må ha en uke på oss for å flytte til nye Kred. Så skal vi markere fredag og lørdag, med familiekonserter, forteller hun.