Over 120 løpere og trimmere stilte til start under løpskarusell-delen av Torghatten Rundt mandag. Mange hundre gikk i tillegg turløpet rundt Torghatten, som har samme navn, men som arrangeres av Torgar grendelag.

Til tross for mye regn og mørke skyer tidlig på dagen, var forholdene svært gode da konkurranseløpet startet. Det var knyttet spenning til hvorvidt suverene Lasse Blom ville klare å bryte 23-minuttersgrensa på 7,2-kilometeren i dag.

Det greide han ikke, men Blom holdt likevel unna resten av løperne og vant komfortabelt med tiden 23,44. Kjell Arne Trælnes, også fra Sømna IL, kom inn på en fin andreplass cirka 15 sekunder etterpå. Den talentfulle juniorløperen Isak Helstad Amundsen, som går førsteåret på videregående, tok tredjeplassen cirka 40 sekunder bak vinneren.

Løyperekorden til Dagfinn Olsen, som er nede på 22-tallet (satt på en løype som ikke er helt sammenlignbar med dagens, ifølge arrangørene), var ikke truet. Blom var imidlertid ikke langt unna egen pers på 23,33 som ble satt i 2014 - til tross for at han ikke ga alt i dag.

Oppkjøring til maraton

Lasse Blom bekrefter overfor BAnett at dette ikke var et maksløp.

- Dette var oppkjøring foran Købehavn maraton til helgen. Dette har vært målet nå over lang tid, sier Blom.

Han gleder seg til å få brynt seg på maraton i Danmark.

- Det blir spennende. Det er ikke veldig høyt nivå, så det skal gå an å komme blant de 10 beste. Jeg har et mål om å komme under 2 timer og 30 minutter (på drøyt 42 km, journ.anm.). Treningen er i orden, så nå gjelder det bare å treffe dagsformen, sier Blom.

Evig toer

Sømna IL-lagkamerat Kjell Arne Trælnes måtte nok en gang ta til takke med andreplass. Trælnes kortet imidlertid inn på egen tid med over et minutt siden forrige deltakelse i Torghatten rundt i 2014.

- Jeg tror toget har gått for å greie å slå Lasse nå, jeg begynner å dra på årene, sier 1980-modellen.

- Men for meg er det viktigste å være i best mulig form, sier Trælnes.

BAnett oppdaterer saken med fullstendig resultatliste så snart denne blir tilgjengelig fra arrangørene.