Det nye servicebygget på Forvik ferjeleie ble nettopp åpnet for allmennheten, kraftig på overtid. Det arkitekttegnede bygget er åpenbart konstruert for å gi best mulig utsikt og gjennomsyn mot fjorden for de som sitter inne på venterommet eller står i ferjekøen bak bygget.

Fasaden på nybygget består derfor hovedsakelig av vinduer. Problemet er bare at veggen mellom ferjekøen og toalettet også er gjennomsiktig. Her har Vegvesenet brukt plastfilm for å slippe inn lys, men samtidig forhindre innsyn.

- Man ser godt inn

En tipser mener imidlertid at Vegvesenet kanskje ikke har lykkes 100 prosent med sistnevnte.

- Man ser ganske godt inn på toalettet. Man ser både form, farge og hva folk har på seg - fra avstand. Skal det virkelig være sånn? spør leseren, som også har laget en filmsnutt for å illustrere hvor godt innsyn man har.

Smal sak å fikse

Avdelingsdirektør Kjell Skjerve i Statens Vegvesen Region nord understreker at "veggen" ikke er en vanlig glassrute.

- Det går an å skimte om en person er inne der eller ikke, men vi har brukt plastfilm for å hindre innsyn. Man må være spesielt interessert, tror jeg, hvis man skal greie å se detaljer, sier Skjerve.

Avdelingsdirektør Kjell Skjerve i Vegvesenet lover å lytte til brukernes synspunkter.

Han mener likevel at brukerne av bygget må få ha siste ord i saken.

- Når man er på do, så vil man være helt privat - og ikke føle at man er på utstilling. Får man en slik følelse, selv om det ikke skulle være reellt, så må vi selvsagt gjøre noe med det. Det er en smal sak å dempe innsyn, og samtidig lysgjennomtrenging, ytterligere. Det gjør vi hvis det skulle være at folk klager på dette, sier Skjerve.