Flere arbeidsoppgaver og lengre pasientlister skal ha skyld i at mangelen på fastleger nå merkes i landets kommuner. I Trondheim er det ingen søkere i det hele tatt.

– I Trondheim er situasjonen slik at det ikke er søkere i hele tatt på ledige stillinger, så det er en rekrutteringskrise i store byer også, forteller fastlege og universitetslektor ved NTNU, Børge Lønnebakke Norberg, til NRK.

Også tidspress skal være en stor grunn til søknadsmangelen.

– Vi opplever et veldig sterkt tidspress som kommer i veien for å gjøre jobben vår bra nok, sier fastlege og universitetslektør ved NTNU, Harald Sundby.

Flere stillinger ledig i et år eller mer

En rapport om fastlegemangel fra Nasjonalt senter for distriktsmedisin underbygger det.

Rapporten viser blant annet at av de 62 fastlegestillingene som var ledig per 1. januar 2015, hadde 18 av disse stått ledige i mer enn ett år. 83 prosent av stillingene hadde også blitt lyst én eller flere ganger.

Det kommer også fram at Nordland sammen med Møre og Romsdal og Finnmark var fylkene med flest stillinger ubemannet.

– Ikke et problem per nå

Områdeleder ved Brønnøy sykehjem Tove Karin Solli forteller til BAnett at Brønnøy per dags dato har fyllt opp alle fastlegeplassene i kommunen, men at det er lurt å være «i forkant» likevel.

– Noen blir pensjonister etterhvert, men dette er noe vi jobber med i forkant. Man må tenke både kortsiktig og langsiktig ved å rekruttere til distriktet før andre går av med pensjon. Det er en stor skvis etter fastleger på landsbasis. Det er ingen grunn til å tro at vi mindre utsatt enn andre kommuner.

Hun mener at en lokal forankring er en fordel når det letes etter fastleger.

– Vi har hatt det ille før, så det går i bølger og svinger veldig. Derfor prøver vi å ha en bevisst rekrutteringsstrategi. Målet er en stabil legedekning, og da er rekruttering på lang sikt et viktig satningsområde. Vi tror at det er av stor betydning at legene har tilhørighet i distriktet eller har ønske om å bli «helgelending». Da er det viktig å blant annet tilby praksisplasser til legestudenter samt skape rammebetingelser som gjør at leger ønsker å jobbe i fastlegeordningen i distriktet.