De to siste tilsvarende oppgjørene endte med 2-1-seier til BIL i 2009 og og 1-2-tap i nedrykkssesongen 2010. Siden har BIL spilt i 4. divisjon HeSa inntil fjorårets opprykk, mens SIL har holdt seg i 3. divisjon.

Dette blir blir Alexander Ediassens første offisielle kamp som BIL-trener.

- Jeg tror det vil bli en kamp hvor begge lag ønsker å ta kontroll på kula og styre spillet. SIL har nok mer rutine og har spilt på et høyere nivå enn oss, men vi har ikke i vårt DNA å ligge bakpå og kontre. Jeg har sagt at vi må tørre å tape for å bli bedre. Det betyr ikke at vi ønsker å tape, men at vi heller taper ved å forsøke å spille på vår måte, enn å vinne ved å være kyniske og ligge bakpå, sier Ediassen.

Spår tett cupkamp

SILs spillende trener Stian Theting (39) melder at de hadde sin første utetrening i går og ser for seg en tett kamp.

- Vi har hatt dårlige treningsforhold og vært inne helt til nå. Vi var redusert i de to treningskampene som begge endte med tap. Jeg tipper vi møter et ungt Brønnøysund-lag med spillere som er fulle av energi og vil vise seg fram. Jeg tror det blir en "tight" kamp der vi kommer til å ha ballen mest, sier Theting.

BIL-kaptein Henning Borgen Gladsø sliter med en ryggskade og starter ikke.

- Vi ønsker ikke å risikere ham i en slik kamp. Så han starter på benken og Mathias Gregersen ser ute med skade, sier Ediassen.

BIL-treneren har dermed tre av sine fire seniorer tilgjengelig.

- Ingen lett match

I SILs førsteellever er det omvendt.

- Vi stiller to eller tre juniorer fra start. Resten er seniorer. I dag mangler vi tre mann som vil være aktuell for førsteelleveren. Det blir ingen lett match. Men hvis vi presterer opp mot vårt beste, er dette en kamp vi skal vinne, sier Theting.

- Har du savnet kampene mot BIL?

- Det er artig at de er tilbake. Lokaloppgjør skaper ekstra engasjement, sier Theting.

I kveld er det altså vinn eller forsvinn. Lagene skal også møtes i to seriekamper i 3. divisjon HåNo.

BILs 18-mannstropp ser slik ut: Tommy Horn, Tobias Lund Korsgaten, Marius Heide Horn, Andreas Blomstervik Hansten, Jørgen Sebaster Rodal, Adrian Alexander Sandvik, Lasse Hansen Lien, Joakim Stormo Halsen, Henning Borgen Gladsø, Fredrik Salhus, Andreas Solli, Aleksander Webjørnsen Pedersen, Jonathan Emilio Skogseth, Fredrik Dahle Moe, Christian Lohne Haugen, Jey Porntep Kongram, Espen Øverås og Isak Helstad Amundsen