Alle Statoil-stasjoner skal i løpet av 2016 omprofileres. I Brønnøysund gjelder det Statoil i Valveien 48. Stasjonen på Berg i Sømna skal også omprofileres.

Pressetalsmann Knut Hansen hos Circle K Norge opplyser at logobyttet i Brønnøysund planlegges til første halvdel av november i år.

- Dette er først og fremst et brand-skifte. Vi bytter logoer, men man kan fortsatt bruke den samme koppen, man kan bruke kortet sitt som før og det er de samme folkene som skal jobbe der. Alt blir som før, bare litt bedre, sier Hansen.

Statoil-stasjonen på Berg i Sømna vil få ny drakt uken etter stasjonen i Brønnøysund. Circle K har foreløpig ingen dato for stasjonen i Hommelstø. Logobytte-prosessen skal etter planen pågå fram til april 2017.

Søker kommunen

Circle K etterspør også, gjennom et trondheimsbasert konsulentselskap, om selskapet må søke om å få sette opp de nye skiltene, og viser til at Trondheim kommune ikke mener det må søkes etter plan- og bygningsloven.

I brevet, som er datert 28. august, er det vedlagt illustrasjoner av hvordan det vil se ut (se over saken).

Har tillatelse

Vedlagt i brevet er også en tillatelse til omprofilering fra Statens vegvesen i Nordland.

– Tillatelsen er midlertidig og kan tilbakekalles av Statens vegvesen etter skriftlig varsel dersom forholdene som ligger til grunn endres. Dette kan være forhold på stedet som trafikkmengde, ulykkesfrekvens, fartsgrense eller vegens utforming. Godkjenningen kan tilbakekalles på samme måte dersom myndighetene endrer regler eller retningslinjer for reklame langs offentlig veg, skriver Vegvesenet i sin tillatelse.

Det understrekes også at enhver annen reklame fra bensinstasjonen som tiltrekker seg oppmerksomhet i trafikken er forbudt.

– Dette gjelder markedsføring, kampanjer, pristilbud og lignende i form av løsfotreklame, flagg, banner og lignende, skriver Vegvesenet videre.