Onsdag tilsto en 15-åring å ha framsatt trusleene på mobilappen Jodel som ført til at skoler i Mosjøen ble evakuert.

Det har også kommet trusler mot skoler på Mo i Rana, og i dag melder politiet at i forbindelse med saken som omhandler trusler fremsatt på Jodel mot videregående skoler i Mo i Rana onsdag formiddag, har politiet siktet én person. Siktede er en gutt på 16 år. Han ble avhørt av politiet i går kveld.

- Gutten er siktet for å ha lagt ut flere meldinger på Jodel med truende innhold. Han har i avhør erkjent delvis straffeskyld i henhold til siktelsen. Han har oppgitt som motiv at han ville ha en fridag fra skolen og at han fikk ideen til dette etter tilsvarende hendelse i Mosjøen. Politiet vil fortsette etterforskningen i saken for å avklare om det også kan være andre som har lagt ut meldinger med truende innhold mot videregående skoler onsdag formiddag, sier politiadvokat Joachim Nymann.

Siste: Politiet melder også at de har siktet et mann i 20-årene for å ha lagt ut trusler på Jodel onsdag ettermiddag, i etterkant av episoden som forårsaket at skolene på Kippermoen ble stengt. I meldingene ble det påstått at politiet hadde feil gjerningsmann i den første saken og at det skulle "bli helvete" likevel. Mannen ble pågrepet på bopel i dag og skal avhøres senere.

- Vi har ingen grunn til å tro at denne trusselen var reel. Vi går ut med dette for at folk skal føle seg trygge, både med hensyn til at gjerningsperson er funnet og at det ikke var noen voldshandling planlagt mot skolene, sier etterforskningsleder ved Mosjøen politistasjon Snorre Bogfjellmo.