Ruth Midtskog har jobbet ved legekontoret på sykehjemmet i Brønnøysund siden det ble sto ferdig i 1978. I snart 40 år har hun sørget for at brønnøyværinger får legetime. Det er Eldbjørg Klimpen som ønsker at hun skal få ukens BA-blomst.

– Hun ordnet det slik at jeg fikk time hos fastlegevikaren på null og niks, og fikk ordnet med røntgen. Hun har vært der så lenge at hun visste hva hun skulle gjøre, ellers kunne det tatt mye lengre tid, sier Klimpen.

Hjemme etter ferie

Onsdag var Midtskogs første dag på jobb etter tre ukers ferie i Lofoten.

– Jeg ble helt satt ut da du ringte. For jeg gjør jo bare jobben min. Eldbjørg ringte også å takket meg. Det er kjempeartig å få ros. Det får vi ikke hver dag, for å si det sånn. Kritikk havner lettere i avisen, så det er flott at det kommer positive saker også, sier Midtskog.

Den spreke 1947-modellen fyller 70 år i oktober.

– Den aller første jobben min var regnskapssjef på Findus-fabrikken som lå der Sørbyen brygge med Trimsenteret er i dag. Jeg har også jobbet på legekontoret da et lå på Innerveien og hos Knut Tilrem på Salhus, før jeg begynte her på sykehjemmet. Jeg og Tore Dahl har vært her siden dagen det ble tatt bruk. Det har vært er en helt fantastisk arbeidsplass med veldig mange hyggelige folk, forteller Midtskog.

Ikke bare ros

Men det er ikke bare ros å få.

– Med unntak av de sommerukene vi er inne i nå, er det stor pågang til legekontoret hele året. Jeg skjønner at folk kan være frustrerte over at det kan ta tid å få time og resept. Men man må forstå at vi må prioritere de viktigste tingene, og absolutt alle, både legene og vi på forkontoret, gjør så godt vi kan, understreker hun.

Etter så mange år i førstelinjen har hun blitt kjent med generasjoner av brønnøyværinger.

– Da jeg gikk tur med samboeren fra Namsos første gang ble han overrasket over at så mange hilste og mange stoppet for å slå av en prat, forteller hun.

– Jeg har god oversikt. Det kommer også til nytte i jobben når det er snakk om å finne pårørende, sier hun.

«Ruth full av krutt»

Kollegene på forkontoret er veldig glad i nestoren sin, og ikke tunge å be om å stille sammen med henne på bildet.

– «Ruth full av krutt», som vi kaller henne, er både faglig dyktig og en livlig humørspreder, sier Cecilie Gregersen.

Ruth har ikke tenkt å pensjonere seg med det første.

– Nå jobber jeg annenhver uke. Jeg trives veldig godt med det og håper å kunne fortsette lenge ennå. I første omgang til jeg blir 72, slik det er åpnet for i kommunesektoren, og er helsa god nok ønsker jeg å forsette til jeg fyller 75, sier Ruth Midtskog.