I helgen er det igjen duket for Helgelandsbuffeen på samfunnshuset i Brønnøysund. Kokkelauget på Sør-Helgeland er i full sving med forberedelelsene til buffeen som de har hatt stor suksess med tidligere. Nils-Petter Hartviksen lover at den skal bli like god i år.

– Buffeen blir som vanlig med mat fra Helgeland og Norge.

I fjor hadde buffeen rekord med nærmere 1.200 gjester i løpet av helgen. For å overgå fjoråret har de nå økt kapasiteten.

– Vi har økt kapasiteten til 1.500 gjester i løpet av de to dagene. Det må være såpass, vi har blant annet fått vite at det kommer noen tilreisende hit for å spise.

Med retter av alle slag, kald som varmt, søtt som surt kan det være vanskelig å velge. Men det er det Hartviksen mener er så fint med buffeen. Det er noe for en hver smak.

– I fjor var blodpølsa vi hadde veldig populær, det samme med fersk sushi. Det som er så bra er at alle retter går jevnt og trutt. Det er vel egentlig en honnør til oss at vi klarer å lage noe til alle.

Nils-Petter Hartviksen i kokkelauget ser frem til en helg med masse mat.