Etter planen skulle «Hornstind» settes inn på sambandet fra tirsdag 4. juli. Nå har rederiet forskjøvet introduksjonsdatoen for nyferja.

– Vi er ikke helt klare ennå med «Hornstind», så vi planlegger oppstart fredag 7. juli, forteller driftssjef Jarle Rodahl i TTS til BAnett.

«Skynder seg sakte»

Da BAnett møtte Rodahl på «Hornstind» mandag opplyste Rodahl at det var muligheter for en slik forsinkelse.

– Hun skal først gå utenfor rutetrafikk, for å gi mannskapet muligheten til å prøve henne ut. Vi skal ha en grundig utsjekk før hun settes i drift. Før vi setter «Hornstind» i drift skal hun være sjekket ut skikkelig, sa han da, og sa at rederiet skulle «skynde seg sakte» for å være sikre på at alt virket som det skulle.

Første nybygg siden 2002

«Hornstind» er TTS' første nybygg siden 2002, da MF «Torghatten» ble bygget. «Hornstind» er spesiell, siden hun er ei hybridferje, og har en batteripakke på 500 kWh, som kan utvides til 2000 kWh senere, for å kunne gå helelektrisk.

Hun skal i utgangspunktet kunne gi mer enn 20 prosent reduksjon i drivstoffbruken, og opptil 60 prosent reduksjon i CO₂-utslipp ved bruk av biodiesel. NOx reduseres med om lag 85 prosent. Ferja har en kapasitet på 60 personbiler og 6 vogntog.