Halv ett natt til torsdag mottok Brønnøysunds Avis en epost med følgende leserbrev fra Cathrin Jakobsen Myhre, som bor i Ski i Akershus, men opprinnelig er fra Seløy (Herøy). Sammen med familien er hun på vei til Seløy og Sandnessjøen for å besøke barnas besteforeldre.

Åpent brev

"Åpent brev til Torghatten Trafikkselskap fra frustrerte førstegangsreisende på kystriksveien

Her stod vi da....

Eneste personbil igjen på ferjesambandet mellom Forvik og Tjøtta.

Vi skjønte at det så dårlig ut for å komme med da de trykket ned 6 bobiler på ferja. Jeg løp bort til billett- kontrolløren da jeg skjønte at det nærmet seg fullt, og spurte om det ikke var mulig med prioritering da de med bobil lett kunne sove i bilene sine... svaret fra både han, og da vi ringte M/S Kjella, var at de kun forholdte seg til køen, og ikke kunne prioritere hvem som skulle komme med over med siste ferje...

De fleste klarer vel å tenke selv, eller gjør de ikke det ved Torghatten Trafikkselskap? Jeg lurer litt, fordi det er ikke bare ferjene deres som er for små,  - det er jammen meg medmenneskeligheten til medarbeiderne deres også.

Fy dere som var på jobb for en dårlig avgjørelse. Gratulerer - dere har akkurat skaffet den vakre Kystriksveien en fabelaktig dårlig reklame. Aldri mer denne veien...

God natt fra mamma & pappa + 4 trøtte og misfornøyde barn på ferjekaia på Forvik som må ligge i en kald bil i 9 timer..."

E6 neste gang

Etter en lang natt på kaia kom familien med ferja torsdag morgen.

- Vi kom med, og er nå kommet oss til Alstahaug. Vi er trøtte, slitne og veldig klare for litt frokost. Neste gang blir det E6, skriver Cathrin Jakobsen til BAnett like før klokken halv ni torsdag.

Hun forteller at det ikke var flere overnattingsmuligheter på Handelssteder Forvik, som var smekkfullt.

TTS vil ta kontakt

Driftssjef Jarle Rodahl i TTS har fått eposten fra familien og er kjent med saken når BAnett ringer.

- Det er beklagelig at de havnet i en sånn situasjon. Vi ønsker ikke det, sier han.

Rodahl har forståelse for argumentet om at det hadde vært bedre å la noen med bobil overnatte på kaien.

- Vi har ikke forhåndsbooking, det er køen som gjelder. Men her kunne vi brukt fornuft og fått det til å gå opp, sier han. Rodahl understreker at mannskapet gjør sitt beste. Han kommer til å ta direkte kontakt med familien på vegne av selskapet.

- Hvordan har kapasiteten vært siste døgn?

- Det er gjenstående biler og kan være noen timers ventetid på dagtid. Men det avgjørende er siste tur for kvelden, og på den var det bare på Forvik vi hadde gjenstående onsdag kveld. Vi kjører inn det vi har.

Mange turister

Hanne Arntzen ved Handelsstedet Forvik bekrefter at det var fullt natt til torsdag.

- Her har det vært mye folk, sier hun.

- Vi har fem rom, så det blir fort fullt. Og med online-booking er en del av dem bestilt på forhånd. Vevelstad gjestegård har også åpent, men de har mye bestilt til et stort arrangement i helgen.

Arntzen forteller at hun får folk på døra sent om kveldene som ikke har noe sted å sove.

- I går var det ei fra USA. Jeg tok henne inn på privaten. Vi må jo hjelpe folk. Hun og jeg ble sittende og skravle, så nå har jeg stående invitasjon til New York!

- Merker du at ferjekapasiteten er liten denne uken?

- Jeg vil heller si at dette er en normalt for juli. Og det er jo positivt at vi har mange turister. De aller fleste reiser fornøyde herfra og sier de skal anbefale det. De setter pris på at vi har lokal, skikkelig mat her, sier Hanne Arntzen.

Hanne Arntzen ved Handelsstedet Forvik har mange som vil overnatte, men sier det er normalt for juli.