Torghatten Trafikkselskaps ferje MF Hornstind skulle opprinnelig leveres fra Fiskerstrand verft fredag 5. mai. Nå har leveringen av ferja blitt utsatt.

To uker forsinket

Administrerende direktør Stein Andre Herigstad-Olsen sier til BAnett at de har orientert fylkesråden om at den nye ferja ikke kan settes i drift til planlagt tid i slutten av mai.

- Leveringen fra verftet er utsatt til 19. mai, det vil si to ukers forsinkelse. Vi vet ikke helt årsaken, men de hadde nok dårlig tid fra båten kom til den skulle være ferdig. Jeg tror det ble travelt, sier Herigstad-Olsen.

Som konsekvens av dette vil ikke ferja settes i drift i Tjøttabassenget før litt ut i juni måned etter at ferja er testet ut og det er foretatt utsjekk av personell.

Opprettholder midlertidig rute

MF Hornstind skal inn i direkteruta mellom Tjøtta og Forvik. I påvente av nyferja fortsetter MF Vågan å trafikkere sambandet på direkteruta. MF Kjella går også til mellomstedene, Mindland, Tro, Stokkasjøen og Vågsodden i Tjøttabassenget. Samtidig er seilingsleden til Mindland under utbedring. Dette arbeidet har tatt lengre tid enn forventet.

- Når det gjelder Mindtangen har vi fått beskjed om at det forventes at vi skal kunne ta i bruk den nye seilingsleden 1. juni, sier Stein Andre Herigstad-Olsen.

Som følge av dette entreprenørarbeidet skulle TTS opprinnelig endre ruten på sambandet fra 16. januar frem til 28. april. Denne midlertidige ruteendringen er nå gjeldende frem til 1. juni.