TTS-direktør Stein Andre Herigstad-Olsen opplyser at ferjen over helgen reiser "hjem" til Kjerringøy.

- Ekstraferga MF Virak, som har trafikkert Tjøtta-sambandet siden 20. mai, drar heim på mandag 12. juli. Dette skjer fordi Tosenveien åpnes for trafikk igjen, sier Herigstad-Olsen.

Takker for godt samarbeid

Han berømmer fergemannskapet fra Torghatten Nord for fantastisk innsats, og sender samtidig en takk til Kjerringøy-samfunnet som har måttet klare seg uten Virak i noen travle sommeruker.

- Alle parter har vært fleksible og samarbeidet godt for å finne løsninger etter at Tosenveien ble stengt. Nordland fylkeskommune, Torghatten Nord og Torghatten Trafikkselskap har i fellesskap funnet gode løsninger. MF Virak har gjort trafikkavviklingen mulig i denne perioden, og hjulpet Sør-Helgeland i en vanskelig situasjon, sier Herigstad-Olsen, mener direktøren.

Trafikkdobling på Tjøtta - Forvik

Ifølge TTS viser trafikktallene for mai og juni måned at trafikken på Tjøtta-sambandet har doblet seg i forhold til fjoråret. MF Virak har en kapasitet på 60 biler og 7 vogntog, og har dermed bidratt til at trafikkavviklingen har latt seg løse. Herigstad-Olsen sa tidligere i sommer at han ønsket seg en «Feelgood-sommer» for fergedrifta på Sør-Helgeland.

- MF Virak har definitivt bidratt i den retningen. De gikk inn på kort varsel og har virkelig gjort en solid innsats for Sør-Helgeland, mener Herigstad-Olsen.

De øvrige to fergene som går i Tjøtta - Forvik sambandet, MF Kjella og MF Andal, kommer til å opprettholde produksjonen som normalt. Også ved de ande sambandene til Torghatten Trafikkselskap blir kapasiteten opprettholdt framover.