Da Kred flyttet ut før jul hadde daglig leder Ina Lande for lengst planene klare for ombygging og utvidelse av antall rom. Nå er første del av prosjektet ferdig.

Syv nye rom

— Jeg har hatt planer helt siden jeg flyttet hjem fra Sverige i 2008. Nå er resepsjonen, kjøkkenet og spisesalen flyttet ned fra andre til første etasje. Endringer måtte gjøres, for vi drev på dispensasjon ettersom kjøkkenet og resepsjonen var i lag. Og nå er snekkerne i gang med å lage syv nye rom i andre og tredje etasje, forteller Lande.

Utvidelsen skal være ferdig i løpet av høsten.

— Da vil vi øke kapasiteten fra elleve til 18 rom. Nå har vi gått over fra å være motell til å bli hotell, sier Lande.

Det betyr at de har åpent fra tidlig morgen til sent på kveld.

— Gjestene får fortsatt servert frokostbuffé i spisesalen. Når vi kommer skikkelig i gang utpå høsten, vil det bli mulig å få kjøpt seg en kopp kaffe også for andre enn hotellets gjester, forteller Lande.

Søskensameie

Hun eier hotellet midt i sentrum sammen med sine fem søsken, og står for den daglige driften sammen med svigerinnen Ketchadapha Lande.

— Vi har to heltidsstillinger, i tillegg har vi flere deltidsstillinger etter behov, forteller daglig leder.

Behovet for sengeplasser i Brønnøysund er stort i sommerhalvåret.

— Vi har måttet si nei til mange gjester som har kommet på døra i sommer. Så vi gleder oss til å få flere rom, sier Ketchadapha.

Gunnar N. Lande bygde forretningsgården i 1982. Da flyttet han musikkforretningen fra Sørbyen og drev den, Cornerkiosken og gatekjøkken i første etasje. I andre etasje var det syv rom, inkludert det han bodde i selv. I tillegg til kontor, kjøkken og kombinert spisestue/fellesareal for motellgjestene. Gunnar senior flyttet opp i leiligheten i tredje etasje da den ble bygget i 1987, og bodde der til han døde i 2010. Toppetasjen inneholder også fire utleierom. Nå skal leiligheten bygges om til tre nye hotellrom.

Dagligvarer fra Asia

Fra 1994 og fram til desember i fjor var det pub i første etasje. Først Cornetten og så Kred. Den delen av lokalet som huset Cornerkiosken, helt inntil Ritz, er igjen adskilt. Der skal Ketchadapha Lande åpne butikk.

— Her blir det butikk med dagligvarer fra Asia, og hovedsakelig Thailand. Den åpner til høsten, forteller den kommende butikkinnehaveren.