Avventer skolestruktur

— Det var mitt mandat å sjekke ut hvordan sittende rektorer forholdt seg til spørsmålet om ny skoleledelse. Standpunktet ble jeg kjent med forrige uke. Vi har hatt en prosess sammen som har ført ut i den konklusjon som vi nå har. Ann Solli vil fortsette som avdelingsleder på Berg. Nå vet vi ikke per i dag hvordan vi ender opp i forhold til skolestruktur, men hvis det blir to skoler, så er det fortrinnsvis en slik rolle hun ønsker, sier Johansen.

Wold sin begrunnelse for ikke å søke stillingen, er at han vil fratre i mars 2018 når han fyller 65 år, og at det derfor vil være en lite heldig løsning for skolene med rektorskifte midt i et skoleår. Dette er en vurdering rådmannen deler. Derfor har Wold fått tilbud om og akseptert å fratre som rektor ved Vik skole 31.7.17, for å gå over i stilling som seniorrådgiver i Sømna kommune, inntil han går av med pensjon i mars 2018. Wold vil i denne perioden ha arbeidssted på kommunehuset, og være knyttet til kommunalsjef oppvekst heter det i pressemeldingen.

Ny undersøkelse

Hovedtillitsvalgt Marianne Rørmark i Utdanningsforbundet, og fungerende hovedtillitsvalgt i Fagforbundet Alf-Kyrre Holmstrand vil ikke kommentere saken torsdag. Begge forbund melder at de ikke var orientert om utviklingen i saken, og at de vil avvente et møte med rådmannen i dag, fredag.

— Blir det ikke mange overordnede stillinger på oppvekstsektoren nå, rådmann?

— Det er snakk om en temporær tilpasning. Seniorrådgiverstillingen er en fagstilling vi har i en periode på oppvekstkontoret. Så blir det én felles rektor for skolene, mens rektor og barnehagestyrerne er lagt inn under kommunalsjef for oppvekst, sier Johansen.

Firmaet Psykologpartner har gjennomført en ny arbeidsmiljøundersøkelse ved Vik skole i høst.

— De ansatte orienteres om resultatet 13.februar. Rådmann og rektorer noen dager før. Jeg har ikke mottatt noen orientering underveis. Det har absolutt ingen av oss, sier Johansen. Han understreker at denne ikke har noe betydning for utlysningen av enelederstilling.