I dag stod Brønnøy Høyre utenfor inngangen til Havnesenteret for å overbevise velgere om hvorfor de burde stemme på akkurat dem. Ordførerkandidat Paul Birger Torgnes var godt fornøyd med været og å kunne diskutere politikk med velgerne. Men litt overrasket var han over at det var kun Høyre som valgte dagen til å fremme sitt budskaps.

– Vi hadde blitt enige om at valgkampen skulle starte den 15. august, men så er det noen som har begynt tidligere og noen som begynner senere. Det hadde vært litt hyggelig med flere her, sier Torgnes.

Fant støttende velgere

I løpet av dagen har han blant annet snakket han blant annet med Linda Evjen og Tommy, sistnevnte er ikke i tvil om hvorfor han kom innom standen lørdag.

– Høyre er det partiet jeg skal stemme. Det er dem jeg er enig med lokalt, og så er jeg fornøyd med den regjeringen vi har. Jeg mener de gjør det rette lokalt og nasjonalt. Rent lokalt er jeg ikke så glad i eiendomsskatten, men jeg ser at det er det som må til. Partiet har tro på at folk kan ta egne valg.

– Den begrunnelsen du gir liker jeg, smiler Torgnes.

– Jeg har akkurat flyttet hit, så jeg er ikke så oppdatert på de lokale forholdene, men det med eiendomsskatten er jeg enig i, sier Evjen.

Må ta ett kraftak for økonomien

Torgnes er opptatt av vekst og utvikling i næringslivet når han snakker med potensielle velgere. Han mener at vi skal være veldig fornøyd med at vi har Brønnøysundregistrene, men at det ikke må bli en sovepute. Samtidig blir kommunens økonomiske situasjon diskutert.

– I åtte, ti år har kommunestyret kjørt gjennom uten å tenke kostnader. Nå må vi ta et krafttak. Vi må ta ansvaret tverrpolitisk. Ansatte i kommunen tar mye av budsjettet, men det behøver ikke å bli dramatiske konsekvenser. Flere vil de neste årene gå av med pensjon eller lignende, det er naturlig avgang, sier Tommy.

- Kan ikke reversere

Torgnes motkandidat Torstein Moe (V) har uttalt at han ønsker å reversere vedtaket og kontraktsigneringen om omsorgsbolig i Velfjord. Et prosjekt også Høyre har vært imot.

– I dag kan jeg ikke si at det er noe måte å reversere omsorgshjemmet på. Demokratiet har bestemt at det skal bygges., sier Torgnes.