De siste årene har Sigve Saltermark sammen med John Arne Warholm jobbet for at stiene rundt Svarthopen skal være tilgjengelig for alle også om kvelden. I sommer fullførte de stien fra Prix på Farmen og inn til stiene. Nå er de i ferd med å lage en ny sti fra sykehjemmet.

– Dette er foreløpig den siste etappen i stisystemet rundt Svarthopen. Grønn sektor i Brønnøy kommune har allerede startet med arbeidet, sa Warholm.

Ga penger videre

I likhet med resten av Svarthopen skal også denne stien få lysanlegg, forhåpentligvis før dagene blir alt for mørke igjen. Med stiarbeidet og lys langs de to nye stiene estimerer de at arbeidet vil koste mellom 150.000 til 200.000 kroner. Nå har stiftelsen i underkant av 70.000 på bok.

Rootsfestivalen startet kronerullingen med å gi prosjektet 10.000 kroner. Det er beløpet de fikk av fylket for arbeidet med å gjøre festivalen mer tilgjengelig.

– Pengene skulle gå til den nye handicaprampen, men siden den allerede var fullfinansiert har vi valgt å gi pengene videre. Vi vil også oppfordre andre bedrifter til å gi penger til prosjektet, sa festivalsjef Torstein Moe.

Utfordrer bedrifter

Fylkesråd for utdanning Grete Bang var også til stede under pengeoverrekkelsen. Bang var den som i utgangspunktet overleverte sjekken til Rootsfestivalen i sommer. Samtidig kom hun med eget bidrag og en utfordring.

– Jeg synes det er flott at pengene kan brukes om. Som privatperson har jeg valgt å støtte prosjektet med 500 kroner. Og så vil jeg utfordre bedrifter som har lærlinger i Brønnøy til å gi, beløpet kan de bestemme selv, fortalte Bang.

Når Bang ikke er fylkespolitiker, jobber hun innen for pleie og omsorg. Og hun mener stien fra sykehjemmet blir et godt tilbud.

– Jeg ser behovet for denne stien. Det fører til at flere kan bruke turområdet uavhengig om de bruker rullator eller rullestol. Dette er folkehelse.