Torsdag skal planutvalget i Brønnøy ta stilling til om de vil gi rammetillatelse til Sentrum Marinas utbyggingsplaner på Strømsnesset. Bygget er nå utvidet i sørlig retning med mellom 1 og 3 meter, og rådmannen innstiller til at dette reduseres med én meter.

Utliggere

Styreleder Roar Berg-Hansen i Brønnøyosen Båtlag SA sendte 22. mai et brev om planene til utbygger, kommunen og til Brønnøy havn. Han skriver at de nye tegningene indikerer at ytterste kaifront med utriggere kommer lenger ut enn det båtlaget tidligere er blitt forespeilet av utbygger. Berg-Hansen skriver at utbygger Jan-Erik Johnsen har forsikret dem om at han vil fjerne tilstrekkelig antall utliggere på vestenden av flytebryggen for å eliminere et eventuelt innseilingsproblem.

- Vi har notert oss dette, skriver Berg-Hansen.

Advarer mot bru

Berg-Hansen skriver at båtlaget ikke vil skape problemer for utbyggere, men han mener at etablerte anlegg bør ha førsteprioritet.

- I den forbindelse vil vi også påpeke at det framtidige bruprosjektet over til Lille Brønnøya som enkeltpersoner i Brønnøy kommune ivrer for, krever en grundig evaluering med hensyn til konsekvensene ved dårligere vannutskifting fra Frøkenosen og Brønnøyosen. Vi ber Brønnøy Havn KF og Brønnøy Havnestyre notere seg dette, slik at ikke lokalpolitikerne fatter lettsindige utbyggingsvedtak som vil vise seg å få svært negative konskevenser for både Frøkenosen og Brønnøyosen på sikt.

Ingen bru i sikte

Broen over til Lille Brønnøya er tatt med i skissene til Sentrum Marinas nybygg, men er et prosjekt som kommunen har jobbet med over flere perioder. I september 2015 uttalte ordfører Johnny Hanssen (Ap) til BA at det så langt ikke vært midler til å bygge bru, men at han håpet på "snarlig bru til Lille Brønnøya".

Plansjef Gunvald Eilertsen bekrefter at kommunen ikke har økonomi til bruprosjektet, foreløpig.

- Det er heller ikke gjort et vedtak om bygging. Men det var naturlig for utbygger å legge den inn i situasjonsplaner, når det er såpass tett opp mot det aktuelle utbyggingsområdet, sier Eilertsen.

Les mer i dagens BA. Foto: Faksimile