5. juli sendte styreleder Paul Birger Torgnes i Torgar Næringshage AS et brev til Sentrum Næringshage AS i Sandnessjøen. Der uttrykker Torgar et ønske om fusjon med næringshagen i Sandnessjøen.

I et styremøte i Sentrum Næringshage i går har forespørselen blitt diskutert.

"Styret i Sentrum Næringshage AS takker nei til invitasjonen fra Torgar Næringshage AS, om på nåværende tidspunkt å innlede en fusjonsprosess", heter det i vedtaket.

Under generalforsamlingen i mai ble det klart at Torgar Næringshage hadde pådratt seg et tap på kr 2.048.609 kroner i regnskapsåret 2014.

" 65,95 prosent av aksjekapitalen er tapt  pr. 31.12.2014. Disse forholdene og andre omstendigheter som er beskrevet i årsberetningen, indikerer at det foreligger en vesentlig usikkerhet som kan skape tvil av betydning om selskapets evne til fortsatt drift", heter det i Ernst &Young AS revisjonsrapport.

Daglig leder for Torgar Næringshage Rögnvaldur Gudmundsson ønsker torsdag ettermiddag ikke å kommentere Sentrum Næringshages svar.

- Det er bare en time siden vi fikk denne eposten. Jeg henviser til styret, det er de som tar seg av dette, sier han til BAnett.

Torgar Næringshage-styreleder Paul Birger Torgnes har i dag følgende kommentar:

- Jeg har nettopp mottatt  informasjon fra Sentrum Næringshage om at de gir uttrykk for at ideskissen om en sammenslåing til Helgeland Næringshage har mange positive muligheter, men at styret takker nei til å innlede fusjonsforhandlinger på det nåværende tidspunkt. Vi har avtalt møte med styreleder/nestleder i Sentrum Næringshage morgen, og vil drøfte saken i styret i Torgar Næringshage i neste uke.

Daglig leder i Torgar Næringshage Rögnvaldur Gudmundsson henviser til styret for kommentarer. Foto: Lillemor Hestvik