Fredag formiddag fikk Sømna skolekorps utdelt 50.000 kroner av Sparebank-1 Nord-Norge.

- Veldig stas

- Vi synes det er veldig positivt med et mangfolk i aktivitetstilbudet til ungene. Det er noe med at det ikke er alle som liker å spille håndball og fotball, og da er det viktig å ha et bredest mulig aktivitetstilbud til alle. Vi synes det er veldig stas å kunne gi til et helt korps, sier bedriftsrådgiver i Sparebank 1 Mona Velde Brønnøysund til BAnett.

Hun legger til:

- At det er et kultur og fritidsaktiviteter for barn gir folk lyst til å bo der eller flytte dit.

Finansiell rådgiver i Sparebank-1 Nord-Norge Kjell Rune Stavang synes i likhet med sin kollega at det er artig å kunne gi penger for å styrke det kulturelle tilbudet i Sømna.

- Jeg synes det er veldig positivt at vi kan gi til andre enn bare idrettslag, og ikke bare i Brønnøysund, men også utenfor. Det handler mye om spilleglede, ungdommer og lokalimiljøet på Sømna. Det er et privilegium å få være med å sponse det.

- Betyr mye

Kasserer i Sømna Skolekorps, Susanne Sand, er veldig fornøyd med donasjonen. Pengene vil komme godt med, mener hun.

- Dette er kjempegreier. Utrolig bra for korpset, vi trenger penger til instrumenter, noter og uniformer. Dette kommer godt med.

Også styreleder i Sømna Skolekorps, Elisabeth Kveinå, er storfornøyd med friske kroner i kassa.

- Vi kommer til å bruke pengene på kjøpe nye instrumenter. Dette betyr mye for korpset og at ungene skal ha mer glede av å spille, sier Kveinå.