Julaften kom tidlig i år for leder Kari-Anne Rørmark i støttegruppa for familien Hashemi i Brønnøysund. Hun er rørt og glad etter at det fjerde søndag i advent kom inn en spesiell julehilsen til Hashemi-barna.

Bidra i julens ånd

- Jeg ble først kontaktet av et medlem i støttegruppen som sa at det var noen som ønsket innsyn i støttegruppas arbeid. Jeg tenkte ikke så mye over det. Men så fikk jeg en ny melding, denne gang fra anonym giver om at det var 30.000 kroner på vei inn på konto. Dette med ønske om god jul til Hashemi-barna, og med en oppfordring til organisasjoner og næringsliv om å bidra til noen som trenger det i julas ånd, forteller Rørmark.

28. september 2014 ble Hashemi-familien hentet i sitt hjem på Salhus for å bli sendt til Afghanistan. Støttegruppa opplever at familien har svært dårlige kår, og de opplever å måtte gå stadig nye runder i rettssystemet. Derfor er gleden ekstra stor over gaven.

Trenger ved og mat

- Dette var litt av ei julegave å få.  Det kjennes ut som julaften og nyttår samtidig. Det fine er julebudskapet. Oppfordringen om å bidra til noe som kan skape juleglede for noen som ikke har noe. Gaven betyr at vi denne jula kan sende litt ekstra til familien, og at vi er sikret å kunne hjelpe dem i månedene fremover.  De  har veldig lite fra før. Det er kaldt i Kabul. De trenger både ved og mat, sier Rørmark som nå venter på avgjørelse fra Høyesterett.

Spent på Høyesterett

- Vi har anket lagmannsrettens dom, og håper i innen januar å få avklart om Høyesterett vil behandle saken. Jeg er veldig spent på hva utfallet av det blir.  Om det kan bli stående det som lagmannsretten sier;  at afghanske ekteskapstradisjoner ikke er umenneskelig for Shila. Det er jeg spent på om Høyesterett sier seg enig i. Jeg stiller meg uforstående til at tvangsekteskap er greit, og at dette bare er noe vi må akseptere slik lagmannsrettsdommen legger opp til, sier Rørmark.