-  Jeg vil bli like god som David De Gea. Han er mitt største idol og verdens beste keeper, sier den lovende målvakten.

God i feltet

Bromseth viste lovende takter under Tines fotballskole. Det unge keepertalentet hadde en rekke gode redninger. Selv om laget hans ikke nådde helt til finalen var han fornøyd med turneringen. Han beskriver seg selv som en offensiv keepertype.

- Det jeg liker best med keeperspillet er feltarbeid. Jeg har øvd mye på å bli trygg og god i feltet. Når ballen kommer høyt inn fra corner eller frispark er det viktig at keeperen kan komme ut å plukke ned ballen. Det er kanskje den delen av spillet jeg er best på, sier unggutten.

Anbefaler keeperposisjonen

Til andre unge keepertalenter han han følgende tips.

- Hvis man er ung og usikker på hvilken posisjon man ønsker å spille i, anbefaler jeg alle å prøve keeperposisjonen. Jeg syns det er den morsomste posisjonen på banen. Det er lurt å prøve det, for det er ikke så skummelt som det kan se ut som. Når man først har prøvd, finner man ut hvor morsomt det er, sier Bromseth.

Trener mye

Unggutten trener veldig mye i tillegg til fellestreningene med laget. Nå som han føler seg trygg i feltarbeidet har han skiftet treningsfokus.

- Når angriperen kommer mot deg er det viktig å lese situasjonen. Av og til kan man se på motspilleren hvor han skal skyte før han har skutt. Hvis man klarer det blir det lettere å redde skuddene. Jeg begynner å bli ganske god på å lese angrepsspillerne på motstanderlaget, men jeg trener for å bli enda bedre, sier keepertalentet.

Skryter av pappa

Han skryter av pappen som alltid hjelper til med egentreningene. Bromseth mener egentreningen med faren er viktig for utviklingen.

- Jeg og pappa trener veldig mye på egenhånd. Når vi er hjemme sparker han baller mot meg mens jeg er på trampolinen, det er veldig god keepertrening. I tillegg pleier vi å dra til kunstgressbanen for å drive med egentrening. For å bli veldig god er det viktig, sier han.

Karriereplanen er klar

Isak har store drømmer for sin keeperkarriere, og hvordan veien videre skal bli er allerede godt planlagt.

- Drømmen er å bli proff. Jeg er litt usikker på hvor jeg vil spille, men Premier League eller Primera Divisjon hadde vært kult. Først må jeg bli god nok for a-laget til BIL, deretter må jeg bli god nok for et lag i Eliteserien i Norge, og hvis jeg gjør det bra der får jeg forhåpentligvis muligheten i en toppklubb i utlandet, sier det unge keepertalentet.