I sommer kjøpte Hilstad ILen tomt på 16,3 mål sør for Gimle. Nå er det laget parkeringsplass på rundt 40 x 40 meter på området, med plass til 50-60 bobiler under danseweekender. Den får sin debut under danseweekenden med Ingemars fredag 16.  sepember og Rune Rudberg 17. september.

- Før har folk parkert på idrettsplassen. Nå kan denne tomten brukes til danseweekender og alle arrangement i Veldjord, sier Geir Lien i idrettslaget.

Gjøres klar for innrykk

Han er storfornøyd med å ha parkeringsplassen på plass, etter godt vinn-vinn-samarbeid med Brønnøy Kalk, som har kjøpt jord fra plassen og levert stein til den.

- Nå er Tosenveien åpen igjen, så vi satser på å fylle Gimle to kvelder på rad. Med idrettsplassen og den nye parkeringsplassen har vi bedre plass til bobiler. Den gamle rekorden er på 165 biler under Lasse Stefanz-konserten. Vi håper også å kunne utvide etter hvert, forteller Lien.

Mini-stadion

I møte onsdag kveld vedtok idrettslaget å starte et forprosjekt som kan munne ut i en tippemiddelsøknad i januar. Målet er å sette opp et såkalt friplassanlegg på stedet. En friplass er en ny type lite og intimt nærmiljøanlegg utviklet av Norges Friidrettsforbund som legger til rette for mange aktiviteter.

- Vi tar første steg for å bygge en friidrettplass, bekrefter Lien.

- Så får vi se om vi har muskler til å realisere dette.