Den 2. mars hadde Bindal kommunestyre et møte hvor en av de siste sakene på lista het «Brukstomta Næringspark - søknad om kapitaltilførsel».

Penger bevilges

Nå er avgjørelsen klar. Bindal kommune melder på sine hjemmesider at 3.500.000 kroner vil bli bevilget til Brukstomta Næringspark gjennom en rettet emisjon.

Styreleder i Brukstomta Næringspark Svein Ivar Larsen sa følgende om en eventuell framtidig bevilgning av penger i et intervju med BAnett 22. februar:

–  Vi ber om mer penger så vi kan bidra med løsninger og tilrettelegge for leietakere. Investere for dem.

Etter at bevilgningen er et faktum er styreleder Larsen fornøyd.

– Jeg synes det var bra i og med at det var det vi søkte om.

Rensefiskanlegg

Bindal Utvikling har tidligere gitt støtte til et forstudie for en mulig etablering av rensefiskanlegg i Brukstomta Næringspark.

Saken var oppe i styremøte 15. november 2016, og det er bevilget inntil 215.000 kroner til forarbeidet, som utføres av Leiv Eiriksson Nyskaping ved Thomas Williksen.

Ifølge Larsen vil det nye planlagte rensefiskanlegget legges til rette for.

– Bindal rensefisk er et nystartet selskap som nå jobber for å kapitalisere opp og ønsker å starte produksjon. Det er et av flere prosjekter vi jobber med for å skape aktivitet. Vi kommer til å tilrettelegge lokaler slik at det egner seg for den type produsksjon, sier han.