Med bare en måned til fylkes- og kommunevalget, er valgkampen nå i full gang. I den forbindelse inviterer ansvarlig redaktør Matti Riesto alle toppkandidatene på Sør-Helgeland til utspørring på BAnett-TV.

– Lokalvalget er viktig for oss som lokalt mediehus. TV-mediet egner seg veldig godt, da kommunevalget i stor grad er et personvalg, mener Riesto.

Han vil stå for utspørringen av toppkandidatene fra Sømna, Vega, Vevelstad og Bindal. Nyhetsredaktør Bård Pedersen vil ta seg av Brønnøy-politikere.

– Det vil ikke bare bli koseprat, målet er å få frem hva kandidatene har å tilby innbyggerne i kommunen, mener Pedersen.

Tar i mot alle innspill

Redaktørene ber toppkandidatene ta kontakt for å ta imot utfordringen fra lokalavisen. Startskuddet har herved gått.

For å gjøre det mest rettferdig vil alle kandidater få 15 minutter til å overbevise sine velgere. TV-overføringen vil forgå live-on-tape. Det vil si at opptaket vil bli gjort tidligere på dagen, og sendes i en uredigert versjon.

Velgerne vil også kunne påvirke utspørringen, lover redaktørene. Men understreker at de til slutt bestemmer hva slags spørsmål kandidatene vil få.

– Vi er takknemlige for alle innspill fra leserne. Mange av våre beste nyhetssaker er fundert på tips fra observante lesere. Det er bare å sende inn innspill til spørsmål i forkant, sier Pedersen.

Debattmøte neste uke

Første valgsending hadde BAnett med ordførerkandidatene Johnny Hanssen (AP) og Torstein Moe (Venstre) i juni. Over 1.500 potensielle velgere klikket seg inn på sendingen. Og redaktørene lover flere debatter frem mot valget.

– Neste torsdag arrangerer vi debattmøte i samarbeid med Torghattmessen. Vi har invitert de seks ordførerkandidatene i Brønnøy til ordskifte. På BAnett vil man få en redigert utgave av debatten, sier Pedersen, som skal lede debattmøtet.

Nå gjenstår det å se hvor mange av toppkandidatene som tar utfordringen til BA-redaktørene.