– Hotellet kan åpnes på tre-fem dagers varsel. Men vi ser ikke behov for to hoteller i Sandnessjøen i 2018, sier Scandic-sjef Stian Guttormsen om Hotell Kysten til Helgelands Blad.

Om Syv Søstre Holding har betalt noe som helst for Hotell Kysten er ikke kjent. Forrige eier uttalte at han kjøpte hotellet for én krone. Den største økonomiske risikoen i hotelleiendommen ligger hos Helgelands Sparebank. Samlet gjeld i eiendomsselskapet TKG 47 AS var ved forrige årsskifte 97,1 millioner. Hvorvidt renter på denne gjelden i øyeblikket blir betalt er ikke kjent.

– Ser eierne på alternativ bruk av hotelleiendommen?

– Alle muligheter er på bordet. Den betydelige gjeldsbelastningen krever at det kommer en løsning på lengre sikt, sier styreleder Per Brochmann i Syv Søstre Holding AS.

I 2016 hadde Scandic Syv Søstre 39.500 gjester, fordelt på 18.500 solgte rom. Året før hadde hotellet 36.000 gjester. I år budsjetterer Scandic Syv Søstre med å selge 25.000 rom, altså en økning fra i fjor på vel 35 prosent. Økonomisk har starten for de nye hotellene i Sandnessjøen vært blytung. 2017-regnskap er foreløpig ikke klare, men Guttormsen har forventninger om at den budsjetterte økningen i 2018 skal legge et mer solid økonomisk fundament for driften av Scandic Syv Søstre.