Vil høre alle

Visepolitimester Heidi Kløkstad i Nordland sier hun ikke kjenner til det bestemte notatet. Politimester Tone Vangen svarer ikke på henvendelser med henvisning til  påskeferie. Om notatet som ordførerne baserer sin uttalelse på, så sier Kløkstad:

– Jeg vil anta at dette er et av flere grunnlagsdokument det er jobbet med. Hun sier videre:

– Mange har innspill til hvordan de ønsker denne passtjenesten utformet. Politimesteren vil høre hva alle mener for å få et best mulig grunnlag til å ta beslutning. Det jobbes nå med å lage et saksgrunnlag for politimesteren i denne saken. Beslutning i saken er ventet tatt av politimesteren etter påske, i slutten av april begynnelsen av mai, sier Kløkstad.

Ikke tatt beslutning

Lensmann Roger Stangnes i Brønnøy/Vevelstad bekreftet forrige uke at det foreligger et flytteforslag for den lokale passutstedelses-tjenesten i Brønnøy.

– Vi har avgitt høringsuttalelse om dette, angående konsekvenser for befolkningen når det gjelder reisetid og slikt. Vi er selvfølgelig bekymret for tilbudet for befolkningen på Sør-Helgeland, uttalte han til BA.

Kløkstad sier det ikke er tatt noen avgjørelser i saken.

– Det ikke er tatt noen beslutninger om hvilke tjenestested i Nordland som skal ha passtjeneste. Det er ikke truffet noen beslutning om å nedlegge passtjeneste i Brønnøysund. Vi er veldig klar over de forventninger som er hos publikum og kommunen. Det er endel av vurderingsgrunnlaget inn i prosessen her, sier Kløkstad. Hun viser til at det i saken på ene side er føringer fra politidirektoratet med innskjerpet krav til pass- kvalitet.

– På den andre siden må det veies hvilke betydning utfallet har for publikum. I dette bildet må det vurderes reiseavstander. Hvor vil det være naturlig å ha nærmeste passtjeneste. Det er en del av de ting vi må vurdere. Politimesteren i Nordland er veldig klar på den betydning det har for publikum å ikke ha disse tjenestene for langt unna, sier Kløkstad.

Skremmende for Helgeland

Ordførerne på Helgeland kan ikke godta at lensmannskontorene svekkes og krever at tjenesten minimum opprettholdes som i dag.

Regionrådsleder på Sør-Helgeland André Møller uttaler at det er skremmende for Helgeland at både id-utstedelse, utledningeenheten, pass og sivileoppgaver som gjelds og namsmannsoppgaver er foreslått flyttet