Det bekreftet fylkesråd for samferdsel, Willfred Nordlund på en pressekonferanse torsdag formiddag.

Mer til fergefylker

– Nå har regjeringen sagt at de vil få et fagmiljø til analysere hvordan kostnadene slår ut i de fylkene som rammes hardest. Derfor har vi nå et håp om at vi i årene framover skal få noe mer penger til å drifte fergene og hurtigbåtene våre, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll ifølge NRK Nordland.

Dette må ses i konteksten av at regjeringen onsdag presenterte et forslag som blant annet innebærer at at fergefylker skal få økte overføringer, ved at penger skal flyttes fra fylker som ikke har ferger, til fylker som har det.

– Regjeringen har snudd

Norvoll mener at regjeringen nå har snudd.

– Vi har satt i gang et arbeid for å redusere kostnader. Når vi nå ser at det er en mulighet for at vi får rettet opp den skjevheten, er det ikke naturlig å gjøre store endringer på samferdselskartet vårt. Men det er ikke dermed sagt at vi skal ha nøyaktig det samme samferdselssystemet i framtiden som vi har i dag. Vi plikter hele tiden å se på om vi har et system som er godt nok. Den prosessen går videre, men vi gjør ingen omfattende omlegging av samferdselskartet, sier han videre, ifølge NRK Nordland.

Håpet er da at man innen 2018 kan få mer i statlige overføringer.