En leser har sendt oss disse bildene av en steinfylling midt blant husene i Kløvermarka. Leseren beskriver fyllingen som usikker.

– Har vi ikke lært av dette fra den tidligere hendelsen på Salhus? spør leseren og sikter til ulykken hvor ni år gamle William Lading Johansen omkom i februar i fjor etter en lek i en steinfylling.

BAnett har vært i kontakt med politiet, teknisk etat i Brønnøy kommune, og OK Kristoffersen Entreprenør AS OK.  Politioverbetjent Jan Solbakk ved Brønnøy lensmannskontor forteller at de kun blir involvert hvis forholdene blir anmeldt.

Gunvald Eilertsen i teknisk etat kjenner ikke til steinfyllingen, men forteller at det er entreprenør eller grunneier som har ansvar for at slike fyllinger er sikret.

– Hvis entreprenør mener at området er sikret har ikke vi noe grunn til å underkjenne det. Men vi kan komme sanksjoner hvis det er fare for liv.

Daglig leder Ken Willy Kristoffersen i OK Kristoffersen Entreprenør AS forsikrer over for BAnett at fyllingen er trygg.

– Vi har lagt en forsvarlig skråning og sikret den. Så langt man kan si at noe er sikkert, så er den sikker. Men man kan aldri være helt sikker. Jeg har selv befart fyllingen og min mening er at den er sikker.

Kristoffersen forteller at de også har merket området og har laget en fysisk kant som skal fortelle folk at det ikke er lurt å gå i området. Steinen skal brukes i et nytt prosjekt entreprenøren håper å være i gang med i løpet av en måned eller to.

– Er det noen som er usikker på fyllingen, er det bare å ta i kontakt med meg, og så skal jeg møte dem og svare på argumentene deres.

18. februar i fjor omkom Johansen av klemskader etter lek i steinfyllingen ved gartneriet på Salhus. Det ble raskt igangsatt etterforskning om gartneriet eller andre kunne stilles til ansvar for ulykken. Naboer skal ha klaget fyllingen inn for kommunen i forkant av ulykken. Mai samme år henla politiet saken da de mente at ingen kunne stilles til ansvar for ulykken.