– Gjennomsnittslønna for hotellansatte er 175 kroner timen, før oppgjøret. Det er mange som er happy for dette. Vi har store søkerbunker, og ikke noe problem med å rekruttere til bransjen. Når det er sagt så er det ikke noe poeng for oss å holde lønna nede, men vi må forholde oss til hva markedet er villig til å betale. Vi står i et marked som sier nei takk, og heller reiser til utlandet, og utlendingene kommer ikke hit, sier forhandlingsleder Jostein Hansen i NHO Reiseliv til BA.

– Da er mitt spørsmål til dere; hva tjener Thon på hotellet i Brønnøysund. Er de ansatte der villig til å gå ned i lønn hvis hotellet i Brønnøysund driver med underskudd?

– De streikende krever lokal forhandlingsrett. Hvorfor er NHO imot dette?

– Vi har ikke tro på at det vil fungere. Dessuten har vi mange kjedebedrifter som medlemmer. Disse subsidierer hverandre, men ønsker ikke å lønne forskjellig. Vi er dessuten ikke alene; mange har slike normallønnsforhandlinger som oss.

– Det hevdes at det gis trynetillegg til enkelte lokalt?

– Nei, det vet jeg ikke. Det er individuell lønnsvurdering og vi har bestemmelser om lokale drøftelser om lønn.

Hansen er ikke enig i at NHO driver skittent spill under streiken.

– Ledere og mellomledere er ikke omfattet av dette som er en arbeideroverenskomst. Ledere og eiere har rett og plikt til å gjøre jobben sin. Øverste nivå kan gjøre alt, og avdelingsledere kan gjøre jobben for det de er satt til å lede, sier Hansen.