Vegvesenet har ennå ikke overtatt servicebygget ved det nye ferjeleiet på Forvik.

Møte i Vevelstad

Byggherren har påpekt feil og mangler ved det arkitekttegnede bygget i glass og betong estimert til 9,5 millioner overfor entreprenøren Norwegian Rock Group.

- Vi hadde et nytt møte med Norwegian Rock Group på Forvik i forrige uke. Der ble vi enige om at de skal komme med forslag om utbedringer av feilene og manglene vi har påpekt, sier seksjonsleder i finansieringseksjonen i Vegvesenet Stein Inge Rasmussen.

Status i saken har med andre ord ikke endret seg siden den avtalte overtakelesdatoen som var 15. juni.

- Har dere avtalt noen frist for når NGR skal levere forslagene?

- Nei, det har vi ikke, sier Rasmussen.

Daglig leder i NRG, Rune Holte, forteller at dette blir andre gang de skal lage forslag til utbedringer.

- De avslo det første. Vi var på en befaring i forrige uke og skal nå se på et nytt forslag, sier Holte.

Sterkt forsinket og 20 mill. dyrere

Statens vegvesen har tidligere fortalt at de har påpekt mangler både ved det estetiske og byggtekniske ting.

- Hvilke utbedringer er det snakk om og når er det nye forslaget ferdig?

- Det vil jeg ikke si noe om, sier daglig leder i Norwegian Rock Group, Rune Holte.

Det spektakulære glassbygget, på folkemunne kalt "takrenna" på grunn av takkonstruksjonen, er sterkt forsinket. Det er en del av den samme anbudspakken som ferjeleiet. Prosjektet var opprinnelig ment å stå ferdig høsten 2014. Ferjeleiet ble tatt i bruk første uken i mars i år. Vegvesenet anslo at servicebygget ville stå ferdig i løpet av april. Så ble 15. juni avtalt som overtakelsesdato. Men det er altså ennå ikke overtatt.

Underveis har prosjektet gått på en formidabel kostnadssprekk på 20 millioner kroner i forhold til kontraktssummen. Vegvesenets siste estimat beløper seg til 89 millioner.

Gangsti fra ferjeleiet til hurtigbåtkaia ved Forvikgården er prosjektert og kostnadsberegnet til fire millioner kroner. Den inngår i en anbudspakke sammen med riving av det gamle ferjeleiet. Det er opp til fylkestinget når prosjektet skal realiseres.