Brønnøyværingen Ørjan Elias Ebbesen Eikemo (32) åpnet fredag utstillingen "Vandring" på Galleri Kitch i Oslo.

- Utstillingen representerer både min vandring gjennom livet og min vei i det kunstneriske landskapet. Men også om vandring mellom mennesker som er på flukt og generelt mennesker som vandrer. Noe vi alle gjør. Om det er i tanker, drømmer eller i det fysiske livet, sier 32-åringen.

Inspirasjon fra Toft

Han regner seg som ekspresjonist og henter inspirasjon fra heimplassen.

– Oppveksten på Toft gjør at Helgelandskysten med himmel, hav og sol går igjen i mange av bildene mine. Morsslekta mi kommer fra den lille vestlandsbygda Eikemo mellom Odda og Etne. Der henter jeg også mye inspirasjon, forteller Ebbesen Eikemo.

Han liker å eksperimentere og er enormt produktiv.

– De fire siste årene har jeg nok laget 7-800 verk. Det er en så innmari stor verden å utforske. Så jeg utforsker uttrykk og stilarter fra A til Å; fra å tegne virkeligheten til det helt abstrakte med oljemaling, akryl, fettstift, farger og svart/hvitt. Sakte, men sikkert blir jeg nok å gå i dybden på noen stilarter. Men jeg ønsker ikke å binde meg, sier han.

I vår var han ferdig med bachelorgraden i visuelle kunstfag ved Høgskolen Telemark. I sommer hadde han salgsutstillinger i næringshagen på Toft og på Nes kafe på Vega.

Den første utstillingen hadde han på Kunst og Kaos i Brønnøysund høsten 2010.

– Jeg hadde et par-tre til der, og har hatt utstillinger i Bodø, Horten og under skoletiden på Notodden, hvor jeg fortsatt bor, forteller han.

Juleutstiling i Brønnøysund

Utstillingen "Vandring" henger på Galleri Kitch, som ligger i kjelleren på Steen & Strøm.

- Jeg er ydmyk over å få sjansen til å vise bildene mine i et større galleri, sier brønnøykunstneren.

Nærmere jul har han planer om en utstilling i Brønnøysund.

– Det blir mest sannsynlig en dobbelutstilling sammen med Elisabeth Næss Eilertsen som kommer fra Vega, forteller han.