– Jeg har bestemt meg for å legge studieplanene på vent, nå satser jeg alt på fotballen. Det er viktig å smi mens jernet er varmt, sier Saltnes.

Ulrik Saltnes har vist gryende form de siste månedene. Etter en rekke gode prestasjoner har brønnøyværingen spilt seg til fast plass på Bodø/Glimt-laget som leder OBOS-ligaen suverent. I søndagens oppgjør mot Strømmen ble lysluggen nok en gang sentral. Han ble den store helten som matchvinner og tomålsscorer. Saltnes står så langt bokført med seks mål denne sesongen. Midtbanespilleren mener tillit er årsaken til den gode formen.

— Da jeg var yngre var målfarligheten en av mine fremste egenskaper. Jeg scoret også mye mål de første årene i junioravdelingen til Bodø/Glimt. Det handler om tillit, og etter flere varierende sesonger på Glimts A-lag har jeg omsider funnet meg til rette. Med trygghet kommer også godformen, jeg har egentlig ikke noen bedre forklaring på formutløsningen, sier Saltnes.

Hyller treneren

Saltnes var usikker foran årets sesong. Han uttalte ved flere anledninger at han ønsket seg vekk fra Bodø-klubben. Etter en god vinter og vårsesong er brønnøyværingen inne i sin beste periode i gult siden han kom til klubben i 2010. Saltnes gir den ferske assistenttreneren, Kjetil Knutsen, mye av æren for den positive formutviklingen.

— Han har vært helt fantastisk. Kjetil skal ha litt av æren for min opptur de siste månedene. Han er utrolig god på treningsfeltet, samtidig som han motiverer enkeltspillerne. Det er inspirerende å jobbe sammen med en så dyktig person. Jeg tror resten av laget har samme oppfatting som meg.

Tatt store steg

Assistenttreneren setter pris på omtalen fra midtbanespilleren, han mener likevel Saltnes kan takke selv for utviklingen.

— Det er veldig hyggelig at Ulrik gir meg noe av æren, men mesteparten av æren fortjener han selv. Han har jobbet knallhardt over en lengre periode. De siste månedene har han fått igjen for innsatsen, sier Knutsen

Assistenttreneren har følgende analyse av brønnøyværingens framgang.

— Da jeg kom til Glimt i vinter gikk jeg gjennom kamper fra forrige sesong. Jeg syns Ulrik gjorde mye positivt, men han manglet fysikk og mentalitet til å prestere jevnt. Jeg kan se stor framgang både fysisk og mentalt siden den gang. Nå får han spille kamper hver eneste uke på et nivå han behersker. Fortsetter han denne utviklingen kan Ulrik bli en solid spiller på et høyere nivå, sier Kjetil Knutsen, som har en fortid som hovedtrener for Åsane.

Tror på opprykk

Saltnes hadde i likhet med resten av laget en varierende sesong i fjorårets eliteserie. Han deltok i halvparten av kampene, uten å imponere voldsomt. Mye tyder på at Bodø/Glimt har gjort en god jobb i oppkjøringen til årets sesong. Med flere nye spillere har gultrøyene tidvis valset over motstanderne i OBOS-ligaen. Sett bort ifra en tidlig cup-exit mot Elverum, har årets sesong vært positiv for nordlendingene. Saltnes tror laget blir å kjempe helt i toppen av årets OBOS-liga.

— Selv om det er lenge igjen av sesongen ser det svært lovende ut med tanke på opprykk. Jeg tror mye skal gå galt i høstsesongen om vi spiller oss ut av opprykkskampen. Jeg vil påstå at vi innehar et høyere maksnivå enn rivalene i toppen av tabellen. Fortsette vi i samme stil utover sesongen kan dette bli en morsom sesong, sier Saltnes.

Ferie på hjemmebane

Saltnes spilte sin kamp nummer 101 mot Strømmen søndag kveld. Etter en hektisk innspurt på vårsesongen innrømmer brønnøyværingen at det blir godt med fotballfri.

— Det blir deilig med ferie etter en innholdsrik vårsesong. Jeg skal være ti dager i Brønnøysund. Planen er lange fjellturer med venner og kvalitetstid med familien. Jeg kan ikke huske sist jeg var hjemme over en lengre periode. Årets ferie skal forhåpentligvis gjøre meg klar til en like god høstsesong, sier Saltnes.

Sterkt kollektiv

På spørsmål om Saltnes har vært Bodø/Glimts heteste spiller så langt denne sesongen svarte Kjetil Knutsen følgende.

— Jeg ønsker ikke å bruke slike uttrykk om enkeltspillere. Bodø/Glimt har først om fremst vært et godt kollektiv denne sesongen. Ulrik har vært – sammen med flere – veldig god den siste tiden. Vi må bare jobbe videre, det kan snu raskt i fotball, sier Glimt-assistenten.

Her kan du se høydepunktene fra kampen mellom Bodø/Glimt og Strømmen.