Torsdag ble årets MOT til å glede-dag markert ved Vik skole. Alle elevene på 5.-10. trinn fikk servert kjøleskapsgrøt med blåbær ved skolestart, og det ble servert lunsj for elever, lærere og assistenter.

Skrev postkort

Skolens nyutdannede unge MOTivatorer Eila og Lars delte ut drops og postkort til elevene på ungdomsskolen, og alle skulle skrive noe fint til hverandre.

- MOT til å glede-dagen handler om å ha MOT til å bry seg om de rundt seg. Et viktig stikkord er: tenk enkelt! Gled bussjåføren, gode venner, naboen, farfar på aldershjemmet, læreren, bestemor som sitter alene, klassekamerater, butikkansatte, kollegaer eller barna i barnehagen, påpeker Tone Merete Larsen, rektor ved Vik skole.

Omvisning

I juni 2017 avsluttet daværende 9. klasse prosjektet sitt om krigen på Helgeland med en tur til Falstad. Denne turen hadde ikke vært mulig hadde det ikke vært for blant annet Sømna Pensjonistforening. Som en takk for deres bidrag inviterte 10.klasse Pensjonistforeningen til Vik skole og holdt presentasjoner for de om temaene de hadde jobbet med på vårparten, samt turen til Falstad.

Etter at elevene var ferdig med presentasjonene, fikk de besøkende som ønsket det, en omvisning på nye Vik skole. Omvisningen endte nede i kantina, hvor 10.klasse hadde ordnet i stand kaffe og vafler til de besøkende.

- Dette var et av 10. klassens bidrag til MOT til å glede, riktignok en dag før tiden. Og det virket som om både besøkende og vertskapet - elevene selv, hadde en veldig trivelig stund sammen, forteller Tone Merete Larsen.

I tillegg bakte elevene som har valgfaget innsats for andre brød til skolelunsjen torsdag.